Petržalský Moet nadchne iba cenami

25.1.2008
0
Páčil sa vám článok?

Petržalka už nie je len veľkokapacitnou ubytovňou s obmedzenou ponukou služieb. Sídli tu stále viac firiem a inštitúcií, v nových administratívnych budovách a bytových domoch vznikajú nové reštaurácie. Jednu sme objavili na prízemí nového bytového domu na Budatínskej ulici. Restaurant & Cafe MOET.

Interiér reštaurácie nie je ničím výnimočný – nápadne pripomína interiéry reštaurácií, ktoré vznikajú v posledných rokoch najmä v novostavbách obytných komplexov. Detaily aj celok vnútorných priestorov pôsobia príliš hranatým dojmom. Ani teplé farby stien v nás nedokázali navodiť pocit: tu sa cítim doma. Prívetivý, žiaľ, nebol ani prístup personálu. Privítanie hostí patrí k základom spoločenského správania, tu sme sa ho však nedočkali. Na to, že v čase našej návštevy bola reštaurácia otvorená iba dva týždne, pôsobila čašníčka značne unaveným a otráveným dojmom.

Napriek tomu, že reštaurácia je opticky rozdelená na niekoľko častí, ani jedna nie je vyhradená nefajčiarom. Prekvapilo nás tiež, že sme v celej reštaurácii nenarazili na jediný vešiak, kde by sme si mohli zavesiť kabáty.

Pri pohľade do jedálneho lístka nám bolo jasné, že Moet k spokojnosti zákazníkov smeruje cestou čo najširšej ponuky jedál. V jedálnom lístku sme našli 6 predjedál, 4 polievky a 74 hlavných jedál (šalátové taniere, cestoviny, pizza, rizoto, hydina, bravčové, hovädzie mäso, ryby, bezmäsité jedlá). Na základe desaťročných skúseností vieme, že čím je ponuka jedál širšia, tým je nižšia kvalita. Jednoducho nie je možné udržať pri množstve ponúkaných jedál stálu čerstvosť surovín a tak nejedno jedlo, kým sa dostane na stôl, čaká v chladničke či mrazničke. Pre porovnanie, tie najlepšie reštaurácie v meste si vystačia s ponukou najviac dvoch desiatok jedál, ktoré po čase obmieňajú.

O tom, že reštaurácia Moet nie je pre náročných, nás presvedčili už polievky. Paradajková s parmezánom (39 Sk) bola z pretlaku, Cesnaková krémová s krutónmi (39 Sk) bola plná zrazenín, pochutili sme si jedine na Domácej kapustnici s klobáskou a údeným mäsom (42 Sk).

Veľkým sklamaním bola pizza Quattro stagioni (145 Sk), ktorá v rozpore s názvom (štyri ročné obdobia) a tradičným členením na štyri časti bola servírovaná ako jedna zmes syra, šunky, šampiňónov, olív, capari a artičokov. Takže v každom súste pizze boli všetky chute menovaných ingrediencií. Prudko orestované kuracie prsia s dubákovou omáčkou a brusnicami Kurací Steak DUBÁK (205 Sk) sme dostali bez brusníc. Vynikajúce však boli Grilované marinované bravčové rebierka podávané na kamennej platni s dresingom, chilli omáčkou, baraními rohmi a uhorkou (195 Sk). Bravčové rebierka patria podľa všetkého k tomu najlepšiemu z ponuky tunajšej kuchyne. Podobne na kamennej platni ponúkajú aj Heika pečeného na grile (155 Sk/300 g), ktorého servírujú s dresingom, chilli omáčkou, baraními rohmi, kyslou uhorkou a chrenom. Kým k bravčovým rebierkami sa takáto príloha hodí, k pečenej rybe rozhodne nepatrí.

V jedálnom lístku sme narazili ešte na jedno jedlo, ktoré nás zaujalo – podobne ako v desiatkach reštaurácií v Bratislave a na celom Slovensku aj tu ponúkajú Gordon Blue! „Svatá prostoto,“ žiada sa nám vždy zvolať nahlas. Netušíme, kto vymyslel tohto Modrého Gordona, ale podľa všetkého mal na mysli CORDON BLEU (v preklade z francúzštiny Modrá stuha), čo je vlastne variant viedenského rezňa plneného syrom a šunkou pomenovaný podľa Le Cordon Bleu, najväčšej kuchárskej školy na svete založenej v roku 1895 v Paríži.

Z petržalskej reštaurácie Moet sme odchádzali s rozpačitými dojmami. Názov má zrejme navodzovať kvalitu chýrneho šampanského Moët & Chandon. Slovami vinára je to však len perlivé víno.

Naše hodnotenie: 2 hviezdičky
Maximálny počet: 5 hviezdičiek
Reštaurácia nebola o našej návšteve vopred informovaná. Útratu za konzumáciu si redakcia platila sama.

Páčil sa vám článok?