Novinka: Premáva linka číslo 216 cez Záhorskú Bystricu

11.9.2022
Linka číslo 216 cez Záhorskú Bystricu

Zdroj: zahorskabystrica.sk

Páčil sa vám článok?

Od pondelka 5. septembra začala premávať nová linka číslo 216 spájajúca Stupavu a Marianku, ktorá má niekoľko zastávok aj v Záhorskej Bystrici. Informovala o tom mestská časť Záhorská Bystrica na na svojom webe.

Spoj slúži najmä pre školákov pendlujúcich medzi jednotlivými lokalitami, v druhom rade aj ako linka hromadnej dopravy v Stupave. Pri vjazde do Záhorskej Bystrice v smere zo Stupavy autobus stojí na zastávkach Krče (na Bratislavskej ulici), pri Miestnom úrade, pri Tesco Express a pri Mariánskom potoku, po ceste z Marianky iba pri Mariánskom potoku a potom pokračuje späť do Stupavy.

Autobus číslo 216 premáva iba v pracovných dňoch. Samospráva Záhorskej Bystrice informuje, že v prípade, že sa linka osvedčí, bude jej trasa predĺžená až po nemocnicu Bory.

Pumptrack bude prvým prvkom nového športovo-oddychového areálu v Záhorskej Bystrici

Na takmer jednom hektári v susedstve futbalového ihriska v Záhorskej Bystrici (na foto) vyrastie nový športovo-oddychový areál, ktorý počíta s tréningovým futbalovým ihriskom, rôznymi športovými prvkami, občianskou vybavenosťou a množstvom zelene a oddychovými zónami. Prvá etapa prác sa začala výstavbou pump tracku, zelenej oddychovej zóny a exteriérových športových prvkov. Dokončenie prvej etapy výstavby je naplánované na koniec novembra 2022 alebo podľa poveternostných podmienok.

(nc)

Páčil sa vám článok?