Slávnostné otvorenie športovej haly v Záhorskej Bystrici spoja s muzikálom

7.6.2019

Zdroj: MČ Záhorská Bystrica

Páčil sa vám článok?

Novú multifunkčnú športovú halu v bratislavskej Záhorskej Bystrici oficiálne pre verejnosť otvoria v piatok 21. júna. Otvorenie bude spojené so študentským predstavením svetoznámeho muzikálu Jesus Christ Superstar. Mestská časť to oznámila na svojom webe.

Predstavenie, na ktorého naštudovaní participujú aj umelci bývajúci v Záhorskej Bystrici, odohrajú študenti Katedry hudby Pedagogickej fakulty Univerzity Konštantína Filozofa (UKF) v Nitre.

Od prvej polovice mája môžu halu, ktorá vnikla rekonštrukciou pôvodnej telocvične v areáli základnej školy, využívať školáci v rámci telocviku. "Je to za posledné roky jediná multifunkčná hala v Bratislave, ktorú postavila samospráva," pripomenul starosta Záhorskej Bystrice Jozef Krúpa. S rekonštrukciou začala samospráva v máji 2017. "Náklady na stavebné práce a vybavenie haly dosiahli 1.650.000 eur s DPH," informoval o tom TASR starosta.

 Hala poskytne priestor na viaceré kolektívne športy, ale aj gymnastickú či tanečnú miestnosť vrátane komplexných sociálnych zázemí a šatní. Mestská časť ju chce využiť i na umelecké podujatia. Hala bude od novej sezóny aj domovským stánkom pre úspešných florbalistov zo Záhorskej Bystrice - klub Tsunami Záhorská Bystrica musel doteraz hrať svoje domáce zápasy v Stupave.

(TASR)

Páčil sa vám článok?