Na Hradskej ulici vo Vrakuni plánujú vybudovať cyklotrasu

17.4.2024
0

Zdroj: FB V.B.

Páčil sa vám článok?

Na Hradskej ulici v bratislavskej Vrakuni sa plánuje vybudovanie cyklotrasy. Zdieľaný chodník pre cyklistov i peších plánujú vybudovať ešte tento rok. mala byť v novembri. Lehota na predkladanie ponúk je do 29. apríla.

Vyplýva to z výzvy na predkladanie ponúk, ktorú hlavné mesto zverejnilo vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO).

"Stavebný objekt rieši vybudovanie spoločnej komunikácie pre cyklistov a chodcov obojstranne na ceste II/572," uviedlo mesto v súťažných podkladoch. Projekt má podľa neho riešiť bezpečnosť pohybu ohrozených účastníkov cestnej premávky výstavbou zdieľaných chodníkov na obidvoch stranách Hradskej ulice.

Riešiť sa majú aj s prechodmi pre chodcov v mieste zástavky mestskej hromadnej dopravy. "Projekt počíta s budúcou realizáciou verejného osvetlenia pozdĺž cyklotrasy," dodala samospráva.

Mesto priblížilo, že v súčasnosti sa na riešenom úseku nachádza dvojpruhová vozovka pre vozidlá bez pešej a cyklistickej infraštruktúry. "V riešenom úseku sa nachádza zastávka mestskej hromadnej dopravy, avšak s prístupom len po spevnenej krajnici," ozrejmilo.
Začiatok výstavby sa plánuje v júli, dokončená by mala byť v novembri. Lehota na predkladanie ponúk je do 29. apríla.

(TASR)

Páčil sa vám článok?