Nové železničné zastávky Vrakuňa a Lamačská brána (Bory) začnú čoskoro budovať. Spolu s nimi aj predĺženie Saratovskej

27.2.2023
0

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Pre nové bratislavské železničné zastávky Vrakuňa a Lamačská brána (Bory) sú už v súčasnosti spracované dokumentácie pre realizáciu stavby a predpokladané začatie stavebných prác na oboch zastávkach je v priebehu druhého štvrťroka tohto roka.

Ako informuje portál imhd.sk, v prípade terminálu integrovanej osobnej prepravy Vrakuňa (teda zastávky, na ktorej bude možné prestupovat medzi rôznymi druhmi dopravy)  sa už v týchto dňoch pripravuje územie pre výstavbu zastávky, teda výrub stromov v medzi železničnou traťou a obratiskom MHD na Čiližskej. Nový prestupný uzol medzi vlakmi linky S70 a autobusmi a trolejbusmi MHD by mohol byť hotový do konca roka. 

Dokončenie zastávky Lamačská brána (súčasný stav na úvodnej foto) je plánované na jarné mesiace budúceho roka, pričom v čase jej bude prebiehať aj budovanie predĺženia Saratovskej ulice popod železnicu (projekt hlavného mesta).

Zdroj: devinskanovaves.sk

Vizualizácia terminálu Lamačská brána. 

Ako dalej informuje imhd.sk, ŽSR získali na financovanie projektov a stavebných prác oboch zastávok nenávratné finančné príspevky z eurofondov v rámci Operačného programu Integrovaná infraštruktúra. Pre zastávku Vrakuňa je výška NFP 4 311 865 € (podpísanie zmluvy o NFP v novembri 2022) a pre zastávku Lamačská brána je NFP vo výške 8 616 741 € (podpísanie zmluvy o NFP vo februári 2023). V oboch prípadoch zákazku v súťaži získala spoločnosť TSS Grade. 

(ms)

Páčil sa vám článok?