Bikesharing sa v lete rozšíri aj do Vrakune

2.6.2020
0

Zdroj: SLOVNAFT, a.s.

Páčil sa vám článok?

Dobrá správa pre súčasných či budúcich cyklistov v Bratislave. Bikesharing, ktorý prevádzkuje Slovnaft BAjk, teda ten so žltými bicyklami, sa rozšíri aj do Vrakune.

Vo Vrakuni rozmýšľali, ktorý zo systémov zdieľaných bicyklov zavedú vo svojej mestskej časti, keďže v Bratislave nefunguje iba jeden. Napríklad v Rači  sa od pondelka prevádzkuje iný systém ako vo zvyšku mesta. "Za posledné dni som absolvoval stretnutia s viacerými dodávateľmi bikesharingu v Bratislave. Slovnaft BAjk predložil zatiaľ najlepší návrh s tým, že je najviac rozšírený v našom meste a ma dokovacie stanice, ktoré zabraňujú tomu, aby ľudia pohodili bicykel kade-tade," informoval na sociálnej sieti starosta Vrakune Martin Kuruc.

"Nám sa podarilo vyrokovať v prvom kole štyri nové stanice vo Vrakuni s tým, že v druhej etape pribudnú ďalšie podľa potreby," dodal.

Prvé stanice osadia na sídlisku v blízkosti miestneho úradu, v blízkosti Modrej lávky v lesoparku, pri zdravotnom stredisku a na Toryskej ulici (oproti Bille). Začiatok realizácie projektu je naplánovaný už na jún 2020, bikesharing sa teda do Vrakune rozšíri ešte počas leta.

Výhody Slovnaft BAjku vidí aj miestna poslankyňa Soňa Svoreňová, ktorá je taktiež cyklistkou. "Takto sa môžete presúvať nie len po Vrakuni, ale odviezť sa aj do centra mesta. Keď šliapnete do pedaáov, dá sa to aj za polhodinku stihnúť," vysvetľuje.

(ms)

Páčil sa vám článok?