Pri Pentagone opäť vyrastá stanový tábor, obyvatelia bytovky sú zúfalí

4.1.2020
0

Zdroj: Čitateľ z Vrakune

Páčil sa vám článok?

Problémy s neprispôsobivými ľuďmi, neraz závislými od drog, sa pri známej bytovke Pentagon v bratislavskej Vrakuni hádam nikdy neskončia. Asociáli, ktorí sa najnovšie zabývali priamo pod bytovkou, si tu opäť začali rozkladať stany.

"Píšem Vám , aby som Vám ukázal, kam až siaha anarchia a agresivita desiatky neproduktívnych kriminálnych živlov v okolí bytov tzv.Pentagonu. Tu už nejde o fazuľky, ale tu už sú ohrozované životy slušných obyvateľov týchto bytov! Kam až zájde bezbrehá drzosť, agresivita asociálov? To naozaj nieto svetskej sily, aby zabránila pár opilcom ohrozovať ľudí?" napísal nám jeden z miestnych obyvateľov.

Ako dodáva, prišelci si tu spravili stanový tábor. Ten im pritom mestská časť za asistencie polície na jeseň zlikvidovala. "Stany si vykurujú, neviem, odkiaľ čerpajú elektrinu. Ale ani otvorený oheň tu nie je vzácnosťou.. Hlasná hudba, krik, rev cez megafón, výkaly a špina," dodáva.

Pod bytovkou si naozaj rozložili stany:

Zdroj: Čitateľ z Vrakune

Fotografie pochádzajú z dnešného dňa. Ako vidno na  fotografii nižšie, jeden z asociálov sa naozaj vyšplhal až pod balkóny obyvateľov. "A to ešte nie je tma. Vtedy tu je pavilón opíc.Táto hŕstka sa naozaj v tomto štáte nemusí báť zákonov a nemusí rešpektovať nič a nikoho? " pýta sa na záver náš čitateľ.

Nedávno nám svedkovia tvrdili, že sa tu nachádzajú aj malé deti a ako vidno na prvých fotografiách, naozaj tu je detský kočík. 

Muž sa vyšplhal priamo pod balkóny tunajších obyvateľov:

Zdroj: Čitateľ z Vrakune

​Problémy s touto skupinou ľudí tu pretrvávajú dlhodobo. Mestská polícia argumentuje, že môže zasiahnuť iba pri konkrétnom porušení zákona, ale prespávanie či vegetovanie pod domom protizákonné nie je. Koncom decembra sme vás napríklad informovali, ako si tunajšia partia zriadila pod bytovkou "letné" kino. To však nie je všetko, uprostred noci premietali na stenu "film pre dospelých". Písali sme o tom tu:

​Stany nevyrástli pri Pentagone prvýkrát. Celý tábor tu vznikol ešte počas leta, i keď na inom mieste, konkrétne v parku vedľa bytovky. Vtedy si doň taktiež zaviedli elektrinu. Tábor sa 16. októbra za asistencie polície podarilo zlikvidovať, skupinky asociálov však z lokality nikdy neodišli.

(ms)

Páčil sa vám článok?