Boj s asociálmi pri Pentagone pokračuje, opäť si rozložili stan, situáciu riešili policajti

3.11.2019
0

Zdroj: Čitateľka Hanka

Páčil sa vám článok?

Snaha neprispôsobivých občanov usadiť sa napriek odporu samosprávy i miestnych obyvateľov pri známej bytovke Pentagon v bratislavskej mestskej časti Vrakuňa pokračuje. Na miesto dnes dvakrát prišla polícia.

V piatok sme vás informovali, že asociáli si pri schodisku vedľa bytovky rozložili stan. Miestni obyvatelia zavolali políciu, stan ešte v ten istý večer zmizol. Nie však nadlho.

Ešte včera, teda v sobotu sa stan objavil na mieste znova, jeho fotografiu nám poslala čitateľka Hanka (úvodné foto článku). Prístrešok samotný však nie je tým najväčším problémom. Komunita, ktorá celé dni posedáva na schodoch, jednak obťažuje svojím správaním okolie, ale dokonca priamo na mieste užíva pomocou ihiel a striekačiek drogy. "Okolo stále chodia deti, dívajú sa na to, ako si tam banda asociálov aplikuje drogy. Kde je polícia, kde je sociálka? Dokedy? Veď je očividné, kto to tam predáva," dodala Hanka.

Stan tam zotrval i uplynulú noc na nedeľu. "Keď som išla ráno do práce, stan tam bol," prezradila nám Alena, ktorá žije v tejto lokalite. Dnes popoludní tam už stan nie je, hlúčik ľudí však okupuje toto priestranstvo naďalej. "Ako som sa dozvedela, počas dňa tam bola dvakrát mestská polícia," vysvetlila nám Alena.

Keď si však všimnete na fotografii z dnešného popoludnia, stan je iba zložený medzi kuframi pri stene, je teda otázkou času, kedy ho znova rozložia. Samozrejme, okrem asociálov tadiaľto prechádzajú i bežní slušní ľudia:

Zdroj: Alena

​O problémoch v tejto lokalite vás informujeme často. Neraz drogovo závislí si pred časom vytvorili v parku pri bytovke dokonca celý stanový tábor, ktorý sa však samospráve podarilo zlikvidovať. Stan sa opätovne objavil na mieste v piatok, písali sme o tom tu:

K prvému väčšiemu zásahu proti stanujúcim došlo ešte 16. októbra. Predtým miesto navštívil aj primátor Matúš Vallo, ktorý prisľúbil starostovi Vrakune Martinovi Kurucovi súčinnosť. "Ľudí, ktorých sme pri stanoch našli, sme vyzvali, aby si zbalili stany a zobrali všetky osobné veci, ktoré im patria a opustili park, nakoľko ho ideme upratovať. Všetko, čo tam nechali, pokladali naši pracovníci za odpad a nahádzali to do kontajnera," povedal vtedy pre Bratislavské noviny starosta Kuruc. 

Podrobnejšie sme o tom písali tu:

FOTO: Ako dopadla likvidácia stanového tábora asociálov pred Pentagónom, do ktorého sa pustili vo Vrakuni?

Zdá sa, že sa veci konečne pohli správnym smerom. V mestskej časti Bratislava - Vrakuňa dnes predpoludním začali čistiť priestranstvo pred bytovkou Pentagón, kde sa už niekoľko týždňov zdržujú ľudia bez domova a rôzni asociáli, ktorí tu neustále narúšali verejný poriadok a obťažovali okolie. Dnes však museli na pokyn zástupcov samosprávy svoje stany a veci zbaliť a z parčíku pod stromami odísť...

​O problémoch, ktoré stanujúci robili, sme informovali tu:

Páčil sa vám článok?