Nič ich neodradí? Stanujúci asociáli sa vrátili k Pentagonu!

1.11.2019
0

Zdroj: Fb Vrakuňa Bratislava

Páčil sa vám článok?

AKTUALIZOVANÉ Rodí sa ďalší nekonečný príbeh? V polovici októbra sa podarilo vytlačiť z parčíku pri Pentagone v bratislavskej Vrakuni asociálov, ktorí si tu založili stanový tábor a svojím správaním obťažovali okolie. Po dvoch týždňoch sa však začali na miesto vracať.

"Tak toto už je moc. Už sa stanuje," informovala na sociálnej sieti na stránke Vrakuňa o najnovšej situácii Kristína, ktorá zverejnila i fotografiu prístrešku, ktorý vyrástol pri schodoch vedľa neslávne známej bytovky. V diskusii pod príspevkom už Vrakunčania informovali, že zavolali políciu. 

Pri Pentagone vyrástol 1. novembra tento prístrešok:

Zdroj: Fb Vrakuňa Bratislava

Okolo štvrť na sedem večer stan z miesta zmizol, či to bolo po zásahu polície a čo sa presne stalo, zatiaľ nevieme, situáciu budeme naďalej sledovať.

Prístrešok na mieste okolo 18:15 už nebol: 

Zdroj: Kristína z Vrakune

Stanujúci asociáli trápili obyvateľov oblasti už dlhšie, do svojich príbytkov si dokonca z Pentagonu natiahli elektrinu. Čo je však horšie, problémom bolo najmä ich netolerantné správanie voči okoliu. Preto v polovici októbra došlo k zásahu, keď priestor zástupcovia samosprávy za asistencie mestskej polície vypratali.

K zásahu proti stanujúcim došlo ešte 16. októbra. Predtým miesto navštívil aj primátor Matúš Vallo, ktorý prisľúbil starostovi Vrakune Martinovi Kurucovi súčinnosť. "Ľudí, ktorých sme pri stanoch našli, sme vyzvali, aby si zbalili stany a zobrali všetky osobné veci, ktoré im patria a opustili park, nakoľko ho ideme upratovať. Všetko, čo tam nechali, pokladali naši pracovníci za odpad a nahádzali to do kontajnera. Ešte plánujeme dezinfikovať priestory pod vonkajšími schodiskami a terasami, ktoré mnohí z nich využívali ako toalety a chystáme sa ešte orezávať stromy v parku, aby sme zabezpečili aj v noci lepšiu viditeľnosť na miestach, kde sa donedávna zvykli tieto osoby stretávať a zdržovať," povedal vtedy pre Bratislavské noviny starosta Kuruc. 

Podrobnejšie sme o tom písali tu:

FOTO: Ako dopadla likvidácia stanového tábora asociálov pred Pentagónom, do ktorého sa pustili vo Vrakuni?

Zdá sa, že sa veci konečne pohli správnym smerom. V mestskej časti Bratislava - Vrakuňa dnes predpoludním začali čistiť priestranstvo pred bytovkou Pentagón, kde sa už niekoľko týždňov zdržujú ľudia bez domova a rôzni asociáli, ktorí tu neustále narúšali verejný poriadok a obťažovali okolie. Dnes však museli na pokyn zástupcov samosprávy svoje stany a veci zbaliť a z parčíku pod stromami odísť...

​O problémoch, ktoré stanujúci robili, sme informovali tu:

FOTO a VIDEO: V parku pred Pentagonom si asociáli urobili kempingový tábor - majú tam aj elektriku!

To, že okolie paneláku na Stavbárskej ulici, ktorému celá Bratislava hovorí Pentagon, nie je príliš bezpečné miesto, vedia tiež hádam všetci. Dva roky tu v rámci prevencie mala svoj karavan mestská polícia, ale v auguste túto stanicu zrušili, pretože sa podľa magistrátu minula účinkom a nedávno si tu asociáli rozložili stany a dokonca si z domu natiahli cez kábel aj elektrickú energiu!

Ako to nakoniec dopadne, vás budeme informovať a článok zaktualizujeme.

(ms)

Páčil sa vám článok?