ANKETA: Neúspešný kandidát na primátora Mrva sa ponúka Vallovi na miesto kontrolóra. Zobrali by ste ho?

26.3.2019
0
Ján Mrva

Zdroj: FB Ján Mrva

Páčil sa vám článok?

Bývalý starosta Vajnôr Ján Mrva, ktorý v komunálnych voľbách neúspešne kandidoval na funkciu primátora Bratislavy, najnovšie ponúka svoje služby úspešnejšiemu protikandidátovi Matúšovi Vallovi. O funkciu prejavil záujem aj vo videu, ktoré zverejnenil na Facebooku. Svoj názor môžete vyjadriť v ankete pod článkom.

Mrva argumentuje svojimi úspechmi, ktoré mal ako dlhoročný a naozaj piopulárny starosta Vajnôr. "V dobrom ponúkam novému snaživému primátorovi Bratislavy Vallovi, novému mestskému zastupiteľstvu, magistrátu i občanom Bratislavy ako kandidát na mestského kntrolóra svoje 12 ročné skúsenosti, vedomosti, znalosti starostu ,čo s kolegami postavil prekrásny veľký Dom kultúry, 32 kilometrovm cyklotrás, dve škôlky, revitalizoval dva parky i mestské skúsenosti dlhoročného poslanca mesta, čo viedol peticiu proti hazardu či bojoval za zachovanie PKO, odhaľoval netransparentné audity parkovania a verejného osvetlenia bývalého vedenia. Voľby budú presne o mesiac 25.4.2019 a ja som dnes podal prihlášku do volieb. Mali by mať mestskí kontrolóri skúsenosť so samosprávou? Čo si myslíte vy?" napísal Mrva k svojmu videu.

"Pán Mrva informoval primátora o tejto svojej ambícii. V každom prípade je však rozhodnutie o novom kontrolórovi výsostnou záležitosťou poslancov mestského zastupiteľstva, ktorí, na rozdiel od minulosti, budú o novom kontrolórovi hlasovať verejne," povedal nám hovorca magistrátu Peter Bubla.

Súčasný kontrolór Peter Šinály sa rozhodol skončiť vo funkcii. Z uvedeného dôvodu bolo potrebné vyhlásiť novú voľbu. Mestskí poslanci vyhlásili deň konania voľby mestského kontrolóra na 25. apríla 2019. Zastupiteľstvo sa tiež stotožnilo s návrhom poslanca Mateja Vagača, aby voľba nového mestského kontrolóra bola verejná. Kandidát na funkciu mestského kontrolóra musí odovzdať svoju písomnú prihlášku najneskôr 14 dní pred dňom konania voľby, t. z. najneskôr 11. 04. 2019 do podateľne magistrátu.

​(ms)

Páčil sa vám článok?