Žiadna plochá Zem: Užite si spolu s deťmi veľkolepý sviatok vedy. Dá sa jej aj dotknúť!

13.6.2024

Zdroj: an

Páčil sa vám článok?

Príďte sa zabaviť, a zároveň dozvedieť všeličo zaujímavé! Už tento piatok a sobotu zažijete v centre Bratislavy vedu, ktorej bude každý rozumieť, dokonca sa jej môžete aj dotknúť. Veľkolepé popularizačné podujatie pripravili pre vás vedci zo Slovenskej akadémie vied na Hviezdoslavovom námestí v bratislavskom Starom Meste. Na čo všetko sa môžete tešiť?

"Pripravili sme bohatý program, ktorý sa bude niesť v duchu hesla ´Made by SAV´. Všetko, čo uvidíte, bude doslova z našej dielne – od hudby, tanca cez humor, a tak trochu aj mágiu,  až po samotnú vedu. Tá bude dominovať predovšetkým v stánkoch pri prezentácii zaujímavých pokusov, vysvetľovaní rôznych javov, ale aj plánovanej interaktivite,“ priblížila najväčšie popularizačné podujatie Slovenskej akadémie vied (SAV) odborná referentka Andrea Nozdrovická.

Počas piatka a soboty (14. a 15. júna) sa vám predstavia vedecké osobnosti a ich výskumy tak trochu inak. Na hlavnom pódiu odhalia aj svoje skryté talenty, ktoré s vedou nesúvisia. „Ide o podobné podujatie, aké sme mávali po minulé roky, vtedy pod názvom Víkend so SAV. Tento rok budeme mať šestnásť stánkov, kde sa bude prezentovať takmer tridsať našich ústavov a výskumných centier,“ doplnila Andrea Nozdrovická.

Pestrý program na vás čaká hneď od rána po otvorení tohto veľkého festivalu vedy - predstaví sa vedec kúzelník, nasledovať bude kvíz pre zVEDAvých, neskôr budú vedci odpovedať na všetky otázky, ktoré vás trápia, v piatkovom programe je  i Vedecký podcast SAV (naživo), tanec Flamenco s gitarovým sprievodom či džezová kapela Magritte Jazz Sextet... Vydajte sa aj vy na fascinujúcu vedeckú výpravu plnú zábavy, kvízov a experimentov spolu so svojimi deťmi. Vstup je zadarmo.

(bn)

Páčil sa vám článok?