BEDEKER GURMÁNA Výnimočné špeciality zbalené do krabice: Testovali sme reštauráciu Primi Eurovea

6.12.2020
Eurovea Primi terasa

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Aj reštaurácia Primi Eurovea na nábreží zostáva napriek korone otvorená, v jej pavilóne si môžete okrem jedla dopriať veľkolepý výhľad na Dunaj. My sme si však dali obed zabaliť do take away boxov a čakali, čo to spraví s chuťami tejto talianskej a mediteránnej kuchyne.

Najskôr sme vyskúšali aktuálne menu. Polievku Patizónový krém s pečeným jablkom (6,29 €) sme si vybrali skôr zo zvedavosti, zaujímalo nás, čo majster kuchár vyčaruje z patizónu, ktorý je chuťovo nevýrazný. Prekvapenie príjemné! 

V krémovej polievke, ktorá bola napriek prevozu stále teplá, sa dobre zladili sladké kúsky pečeného jablka s tenučkými plátkami sušenej šunky prosciutta a gorgonzolou – práve tento syr sa presadil najvýraznejšie. Na jazyku sme ho cítili ako bodku, dotiahnutie všetkých pridaných chutí.  

Aj predjedlo, Pečená tekvicová tartaletka so syrom valdeon (6,99 €), potešilo. Maslový koláčik pripravený z tekvice hokkaido, modrého syra valdeon, dubákov a talianskej slaniny pancetty bol jemný a spojenie chutí skvelé.

Zdroj: Marián Dekan

​Tekvicová tartaletka.

Ako hlavné jedlo sme mali Plnený baklažán s jelením ragout (12,49 €). Kombináciu baklažán – mäso máme radi, chuť delikátnej diviny ešte posilnila výborná omáčka demi glace. Hrušku ani sušené slivky, ktoré boli ďalšími ingredienciami, sme veľmi necítili, čakali sme o niečo sladšiu chuť. Príjemne ju však doplnili gaštany, ktorými kuchár nešetril. Aj táto špecialita zvládla cestu v boxe bez ujmy, hoci pekne naservírovaná na tanieri by sa nám páčila viac.

Zdroj: Marián Dekan

​Plnený baklažán s jelením ragout.

Jedálny lístok je, pravdaže, bohatší. Ak nie ste veľmi hladní, vyskúšajte Šalát s gratinovaným kozím syrom (11,29 €). Chuť krehkého syra, ktorý je sám osebe delikatesou, vynikla v kombinácii s pikantnými brusnicami. V listovom šaláte nechýbali vlašské orechy, ocenili sme tiež marinované olivy, až na citrónový dresing. Postačilo by pár kvapiek, kyslosť v šaláte trochu prekážala. Inak fajn.

Zdroj: Marián Dekan

​Šalát s gratinovaným kozím syrom.

Ani Šalát s grilovanými krevetami (12,39 €) nie je porcia, z ktorej by ste sa prejedli. Šalát bol šťavnatý, dresing z marakuje trošku kyselkavý, ale príjemne sa hodil ku krevetám. Tých však bolo trochu málo, len štyri kusy, i keď väčšie. Keby ich bolo viac menších, dali by sa pekne zamiešať do šalátu. Plátky sušenej šunky prosciutto crudo sme v ňom síce našli, ale jej chuť sme takmer necítili, dresing ju úplne prebil. 

Zdroj: Marián Dekan

​Šalát s grilovanými krevetami.

Grilovaný tuniak (21,99 €) bol vynikajúci – naozaj skvelé a tiež farebné hlavné jedlo, lákavé už na pohľad, až na ten „obal“. Ryba bola výborne spracovaná, zľahka opečená, vláčna, až sa rozpadávala na jazyku. Morské riasy wakame, ktorých domovom je ostrov Hokkaidó, mali trochu sladkastú chuť. Táto vzácna riasa plná vitamínov spolu s avokádovým šalátom a romesco omáčkou sa k tuniaku skvele hodili.

Zdroj: Marián Dekan

​Grilovaný tuniak s morskými riasami wakame.

Vychutnali sme si tiež Kuracie supreme (13,99 €). Mäsko šťavnaté, chute vyvážené, kombinácia cibuľa - cesnak - citrusová omáčka prekvapivo príjemná.

Zdroj: Marián Dekan

Kuracie supreme

V poslednom boxe sme mali Primi burger (13,99 €). Spodná žemľa sa v ňom trochu rozmočila, chuťovo bol však dobrý a vďaka šťavnatému kuraciemu stehnu vnútri aj celkom netradičný. Zato zemiakové hranolčeky zvládli prevoz prekvapujúco dobre, keď sme sa do nich pustili, boli stále chrumkavé. Vďaka za takmer expresné vybavenie našej objednávky!

Zdroj: Marián Dekan

​Zemiačky zostali napriek prevozu v boxe stále chrumkavé.

Náš konečný verdikt znie: chute príjemné, ceny už menej. Účet za všetky špeciality, o ktoré sme sa podelili piati, vyšiel na takmer 100 eur. Ak však nemusíte pred Vianocami šetriť, doprajte si!

Naše hodnotenie: ****

Maximum: *****

Reštaurácia nebola o návšteve informovaná. Konzumáciu si redakcia platila sama.

(bn)     

 

                                                                                                                         

Páčil sa vám článok?