Vozičkár, ktorý sexuálne napadol Zuzanu, prelomil mlčanie. Ako vysvetľuje svoj čin?

27.5.2019
0
Vozičkár

Zdroj: Ilustračné foto: TASR - Michal Svítok

Páčil sa vám článok?

Po dlhých dňoch popierania a zapierania sa konečne priznal. Vozičkár Michal S., ktorý začiatkom mája v blízkosti Patrónky sexuálne napadol Bratislavčanku Zuzanu, ktorá sa mu snažila pomôcť a potom ju zozadu zrazil elektrickým vozíkom, prelomil mlčanie.

Michal S., ktorého vyšetruje polícia pre napadnutie Zuzany, je klientom Gaudeamus – ZKR na Mokrohájskej ulici. Jeho fotografiu má už niekoľko dní redakcia k dispozícií. Polícia sa k prípadu vyjadrovať nechce, vzhľadom na priebeh vyšetrovania.  

 Podľa našich informácií vozičkár Michal S. aj po útoku naďalej chodil von a pohyboval sa voľne na verejnosti. Viac k okolnostiam prípadu nám priblížil riaditeľ zariadenia komunitnej rehabilitácie Gaudeamus PhDr. Štefan Tvarožek. „Klient pochádza z iného  samosprávneho kraja a v našom zariadení je na vlastnú žiadosť, nakoľko Zákon o sociálnych službách umožňuje prijímateľom sociálnych služieb vybrať si akékoľvek zariadenie sociálnych služieb v rámci celej SR,“ povedal Tvarožek.

Zdôraznil, že klient je svojprávny a za svoje konanie nesie plnú zodpovednosť. „Ku skutku sa nám priznal a svoj čin oľutoval. Poškodenej pani sa chce ospravedlniť či už písomne alebo osobne. Z rozhovoru s ním vyplynulo, že napätie z akumulovaných osobných problémov u neho vyústilo do skratového jednania. Sexuálny podtón celej tejto absurdnej situácie opäť pripomenulo fakt, že aj ľudia s postihnutím majú také isté potreby ako zdravá populácia, ale nemajú rovnaké možnosti, ako majoritná spoločnosť. Samozrejme toto neplatí všeobecne na všetkých ľudí s postihnutím, zdôraznil Tvarožek.  Nakoľko je tento klient svojprávny, môže sa   pohybovať aj mimo nášho zariadenia bez obmedzenia. Za celý čas neboli uňho spozorované žiadne náznaky agresívneho správania. Medzi ostatnými klientmi v našom zariadení sa správal priateľsky," vysvetlil riaditeľ zariadenia komunitnej rehabilitácie Gaudeamus.

​Od zdroja, ktorý si neželá byť menovaný, sme sa dozvedeli, že útok zapieral z dôvodu, že sa bál, že pôjde do väzenia. Na to, aby za takýto čin išiel za mreže, obeť by musela byť práceneschopná alebo by sa podobných útokov musel dopustiť aspoň troch.

Skontaktovali sme sa aj so Zuzanou. Tá sa odmieta s ním stretnúť. Nemá záujem o žiadne stretnutie. Chce na nepríjemný zážitok zabudnúť a nie ho oživovať. Ako tvrdí, dodnes má bolesti v lýtkach, do ktorých jej vrazil a len pomaly sa jej hoja.

VIDEO Exkluzívna spoveď Zuzany, ktorú napadol vozičkár: Čím všetkým si musela prejsť a čo najviac policajtov zaujímalo?!

Bratislavčanku Zuzanu M. v stredu 1.mája okolo siedmej večerna rohu Lamačskej cesty a odbočky na Železnú Studničku (pri obchode Yamaha) požiadal o pomoc vozičkár. Keď mu chcela pomôcť, schmatol ju za hlavu a tlačil si ju do rozkroku. Keď sa mu vytrhla a utekala preč, dostihol ju na chodníku a vrazil do nej s elektrickým vozíkom. Podarilo sa jej ujsť a rozhodla sa, že bude varovať ostatné ženy pred týmto nebezpečným indivíduom. Krátko po celom incidente ho totiž z autobusu zočila, ako opäť stojí na mieste, kde ju požiadal o pomoc. So Zuzanou sme sa osobne stretli. Porozprávala nám, čím všetkým si od incidentu prešla. Posúďte sami, či je toto normálne?!

(lb)

Páčil sa vám článok?