Veľkonočné trhy na Primaciálnom námestí ponúknu jedlo,víno i folklór

17.4.2019
0

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

Folklór, tvorivé dielne, veľkonočné suveníry a výrobky z majoliky, regionálna gastronómia či vína. To všetko ponúknu Veľkonočné trhy na bratislavskom Primaciálnom námestí od Veľkého piatka (19. 4.) do Veľkonočného pondelka (22. 4.).

Otvorenie veľkonočných trhov je naplánované v piatok o 11.30 h. Trhy budú otvorené počas štyroch dní od 11.00 do 19.00 h. Na Veľkonočnú nedeľu (21. 4.) a na Veľkonočný pondelok sa o dobrú náladu postará aj sprievodný program plný ľudovej hudby a folklóru. Program s ohľadom na významný cirkevný sviatok sa bude konať v nedeľu od 15.00 do 19.00 h a v pondelok od 14.00 do 19.00 h.

Pripravené sú aj špeciálne veľkonočné prehliadky Bratislavy. Záujemcovia môžu využiť aj plavby po Dunaji, pobytové balíčky pre návštevníkov, ako aj výlety do Malých Karpát, sprevádzané v slovenčine, angličtine a nemčine. 

Bratislavský samosprávny kraj (BSK) ponúka turistom možnosť spoznávať okolitý región Malokarpatským expresom. Ten prevedie návštevníkov malokarpatským regiónom a vyvezie ich aj priamo k hradu Červený Kameň. "Zahraniční turisti, ale aj domáci tak majú možnosť spoznať kraj aj z inej perspektívy. Rovnako tak je pre nich pri príležitosti Veľkej noci pripravený špeciálny program priamo v regióne," povedal predseda BSK Juraj Droba. Odchod Malokarpatského expresu je naplánovaný z Hurbanovho námestia v sobotu (20. 4.) a nedeľu o 10.00 h. 

Pre lepšiu navigáciu návštevníkov bude počas Veľkej noci možné stretnúť v uliciach Bratislavy dobrovoľníkov, tzv. Tourist Angels.

(TASR)

Páčil sa vám článok?