Prekvapenie pre Bratislavčanov: Na Veľký piatok otvoria veľkonočné trhy

13.4.2019
0
Jedlo na trhoch

Zdroj: bal

Páčil sa vám článok?

Mnohých prekvapilo, že veľkonočné trhy sa na Primaciálnom námestí budú konať presne v dňoch, na ktoré pripadajú na najvýznamnejšie kresťanské sviatky. Inde totiž fungujú aj týždeň či dva pred Veľkou nocou, a tak sa viacerí pýtajú: Nie je to omyl? Nie.

Veľkonočná akcia, ktorá odštartuje na Veľký piatok v historickom centre Bratislavy, bude mať svoju premiéru. „Ide o prvý ročník podujatia Veľká noc v Bratislave a regióne 2019, ktoré sa koná pod záštitou primátora Matúša Valla,“ informoval hovorca magistrátu Peter Bubla.

Prečo sa však rozhodli zorganizovať akciu počas dní, ktoré sú pre kresťanov najvýznamnejším sviatkom? „Počas obdobia sviatkov Veľkej noci evidujeme v meste zvýšený pohyb ako Bratislavčanov, tak aj zahraničných návštevníkov. Tieto sviatočné dni využíva množstvo ľudí na návštevu mesta i regiónu,“ zdôvodnil hovorca.

Zároveň dodáva, že program na pódiu bude rešpektovať významný cirkevný sviatok v nedeľu od 15. do 19. hodiny a v pondelok od 14. do 19. hodiny. „Obsahom programu budú folklórne vystúpenia a ukážky tradičných ľudových zvykov. Pripravené budú aj tvorivé dielničky pre deti i dospelých, a to od soboty do pondelka v čase od 14. do 17. hodiny,“ priblížil Bubla.

​Veľkonočné trhy budú otvorené od piatka 19. apríla do pondelka 22. apríla v čase od 11. do 19. hodiny. Na návštevníkov čaká lákavá ponuka produktov a služieb, ako aj ukážky tradičných remesiel a ľudových zvykov, ktoré prezentujú význam týchto sviatkov. Spoznáte tiež kvalitnú gastronómiu, vaše chuťové poháriky určite potešia i značkové vína ocenené na svetových súťažiach a zlatý mok z lokálnych remeselných pivovarov. Samozrejme, chýbať nebudú veľkonočné suveníry a výrobky z majoliky. „Cieľom je obohatiť kultúrnu ponuku a predĺžiť pobyt návštevníkov v hlavnom meste a regióne,“ doplnil hovorca magistrátu.

(ac)

Páčil sa vám článok?