FOTO Zisťovali sme: Obnovia detské ihrisko na Žabotovej?

25.2.2019
0
Areál bývalého detského ihriska na Žabotovej

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Možno si ešte pamätáte detské ihrisko na Žabotovej. Kedysi tu bol dokonca i malý bazén, dnes chátra. Zisťovali sme, či sa to zmení.

Miesto bývalého detského ihriska na Žabotovej ulici pri jej vyústení na Šancovu kúsok pod Hlavnou stanicou vyzerá naozaj nevábne. Kedysi išlo pritom o naozaj kvalitné detské ihrisko s pieskoviskom, šmýkačkou a, ako nás informoval jeden z čitateľov, dokonca bazénom. Dnes ešte môžete vidieť stopy po jeho zašlej "sláve", ale s dieťaťom by ste sem rozhodne nevkročili. Areál je navyše oplotený, i keď plot je poškodený, takže je naozaj ľahko prístupný aj pre asociálov či sprejerov. Zisťovali sme, či rodičia s deťmi z okolia môžu dúfať, že sa to zmení k lepšiemu. Zatiaľ to však veľmi nádejne nevyzerá.

Pozemok, na ktorom sa bývalé ihrisko nachádza, nepatrí mestu, ale štátu a spravujú ho Železnice Slovenskej republiky. Zaujímalo nás, či plánujú jeho revitalizáciu.

"Na dotknutých pozemkoch bol v minulosti areál detského ihriska, ktoré však neprevádzkovali ŽSR, ale samospráva. Ide o územie občianskej vybavenosti. Pozemky evidujeme podľa katastra nehnuteľností ako "ostatnú plochu". V období 2001 – 2017 boli pozemky prenajaté spoločnosti Transprojekt na účely výstavby polyfunkčného objektu. Po odstúpení od zmluvy ŽSR v uvedenom priestore zabezpečujú bežnú údržbu pozemkov (kosenie, čistenie)," informoval nás hovorca ŽSR Michal Lukáč.

FOTOGALÉRIA:

​"Revitalizáciu pozemkov ŽSR neplánujú," dodal Lukáč. Zmenu teda v najbližšom období očakávať určite nemožno.

(ms)

Páčil sa vám článok?