FOTO a VIDEO: Búranie na Námestí 1. mája pokračuje: Čo nahradí pôvodné budovy?

24.2.2019
0

Zdroj: bal

Páčil sa vám článok?

Po júnovom odstránení historického domu Kesselbauerovcov zbúrali už aj druhú budovu na Námestí 1. mája. Na mieste má vyrásť nová rovnomenná rezidencia.

Historický dom Kesselbauerovcov na Námestí 1. mája zbúrali ešte v júni minulého roku. Ako sme už vtedy priniesli informáciu, na tomto mieste má neskôr vyrásť rovnomenná rezidencia. Momentálne sa však s búraním pokračuje, minulú stredu začali búrať už aj susednú budovu. S prácami sa teda pokračuje aj naďalej.

Banoviny.sk boli na mieste aj s kamerou. Pozrite si naše video z búrania budovy na Námestí 1.mája:

„Hoci dezolátny stav pôvodnej budovy neumožňoval jej zachovanie a rekonštrukciu, vystavaním repliky historickej fasády dokážeme jej krásu a jedinečnosť zachovať aj pre budúce generácie,“ píše sa na oficiálnej stránke venovanej komplexu Kesselbauer.

Pozrite sa, ako by malo Námestie 1. mája vyzerať už čoskoro: 

Zdroj: Kesselbauer.sk
Zdroj: Kesselbauer.sk

​Jeden objekt by mal poniesť dva odlišné architektonické štýly, vďaka čomu ostane zachovaná súčasná podoba námestia. Dva architektonicky i výškovo odlišné objekty, ktoré zdanlivo nemajú okrem susedstva nič spoločné, tak vytvoria harmonický celok s pôdorysom v tvare písmena U.​

Pre viac informácii sme sa obrátili na hovorcu Starého Mesta, na vyjadrenie momentálne ešte čakáme, článok budeme aktualizovať.

(bal)

Páčil sa vám článok?