Základná škola na Drieňovej ulici už dva roky napĺňa ciele v rámci získanej akreditácie v projekte Erasmus+

8.4.2024

Zdroj: zsdrienova.sk

Páčil sa vám článok?

Na ZŠ Drieňovej to opäť žije a škola už dva roky napĺňa ciele v rámci svojej získanej akreditácie v projekte Erasmus+ na roky 2022-2027. V minulosti škola ukončila niekoľko zaujímavých Erasmus projektov a momentálne participuje na niekoľkých mobilitách v rôznych krajinách.

Žiaci zo základnej školy na Drieňovej ulici č. 16 počas posledných dvoch rokov navštívili školy v Česku, Dánsku, Francúzsku, Nemecku, Portugalsku, Rakúsku, Španielsku a Taliansku. Celkovo uskutočnili 14 zahraničných návštev spolu so svojimi učiteľmi, ktorí na týchto cestách sledovali vyučovací proces, metódy a formy práce svojich zahraničných kolegov.

Projekty sú zamerané na zvyšovanie jazykovej úrovne žiakov v cudzom jazyku, posilnenie európskej identity a zvyšovanie povedomia o Európskej únii, zlepšovanie digitálnych a technických kompetencií a zručností žiakov, tvorbu a starostlivosť o zelené strechy a v neposlednom rade sa sústreďujú aj na boj proti hoaxom, šikane na internete a sociálnych sieťach. Samozrejme v rámci každej mobility sa prehlbujú aj medzinárodné kamarátstva, spoznávajú sa nové kultúry a zvyky. Do konca školského roka nás čakajú ešte mobility do Slovinska, Rakúska, Nemecka a Česka a samozrejme privítame zahraničné návštevy aj my u nás v marci, apríli aj v máji.

Zdroj: zsdrienova.sk


Niekoľko učiteľov sa má možnosť v rámci projektu aj vzdelávať v jazykovej príprave v zahraničí. Taktiež u nás zorganizujú zahraniční lektori prednášky na témy v boji proti hoaxom a dezinformáciám ako aj účinným zbraniam boja proti kyberšikane.

Škola na tieto projekty získala zatiaľ grant z Európskej únie viac ako 250 000 €, ktoré bude postupne až do roku 2027 využívať na vzdelávacie aktivity a medzinárodné návštevy ďalších žiakov.

Riaditeľ školy, Mgr. Gabriel Kalna sa teší, že aj v ďalších rokoch bude možné vyslať ďalších žiakov na zahraničné cesty, ktoré takto získajú lepší pohľad na vzdelávanie v zahraničí a nových kamarátov.

Viac informácií o škole nájdete na ich webovej stránke.

​​​_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

PR - sponzorovaný obsah
Páčil sa vám článok?