Seniori, zbystrite pozornosť! Toto je preventívny projekt polície a pošty

2.7.2023

Zdroj: FB Políca SR- Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

V Bratislave sa posledné dni pohybuje čudná dvojica roznášajúca poštu. Spolu s poštovými doručovateľmi, v rámci projektu "Seniori zbystrite pozornosť!" policajní preventisti pravidelne navštevujú osamelo žijúcich seniorov. Inak tomu nie je ani v druhom bratislavskom okrese.

Seniorov polícia vyzýva, aby neverili osobám:

  • ktoré tvrdia, že sú pracovníci Slovenskej pošty a nesú vám preplatok;
  • ktoré tvrdia, že sa nachádzate v nebezpečenstve a niekto vás chce okradnúť;
  • ktoré sa predstavia ako policajti a vyzvú vás, aby ste peniaze a cennosti, ktoré máte vložili do tašky a vyhodili z okna alebo odovzdali neznámej osobe;
  • ktoré sa predstavia ako lekári, či policajti a oznámia vám, že váš príbuzný mal alebo zapríčinil dopravnú nehodu, pri ktorej sa zranil spolu s inými osobami a súrne potrebuje peniaze.

V neposlednom rade apelujú taktiež na občanov, aby intenzívne komunikovali so svojimi staršími príbuznými a upozorňovali ich na tieto nástrahy, aby sa nestali obeťami podvodníkov.

Projekt Seniori zbystrite pozornosť! sa rozbehol po celom Slovensku s cieľom osloviť starších občanov, ktorí sa môžu stať potenciálnou obeťou podvodného konania, ozrejmiť im najčastejšie spôsoby, ktoré používajú podvodníci a taktiež ich upozorniť na obozretnosť pri vydávaní finančnej hotovosti neznámym osobám.

​(ivk)

Páčil sa vám článok?