The Mill na Mlynských nivách dosiahol plnú výšku, hrubá stavba je hotová

1.6.2023
0

Zdroj: Immocap

Páčil sa vám článok?

Mlynské nivy dostali svoj „mlyn“. Na vrchole kancelárskeho projektu The Mill bola osadená glajcha ako symbol dokončenia hrubej stavby. Kancelársky projekt dotvorí biznis zónu novovznikajúceho bulváru. Prví nájomcovia by sa mohli sťahovať už koncom roka.

Dokončením obvodovej koruny na 18-tom podlaží dosiahol The Mill výšku 70 metrov, čím developer Immocap ukončil práce na hrubej stavbe kancelárskeho projektu. Ako nás ešte informovala senior PR consultant Gabriela Račková, práce na fasáde pokračujú montážou okien a následne inštaláciou prevetrávaného plášťa s výrazným etalbondovým obkladom. Developer plánuje dokončiť projekt na jeseň, aby bol pripravený na kolaudáciu v októbri tohto roka.

„V území Mlynských nív sme realizovali viacero veľkých kancelárskych projektov, no dnes je táto lokalita ešte významnejšia a atraktívnejšia vzhľadom na rozvoj downtownu a celkové spojenie s centrom mesta. Naším zámerom bolo priniesť projekt, ktorý vynikne nielen architektúrou a technologickou vyspelosťou, ale rozvinie potenciál tohto bývalého brownfieldu a urobí z neho príjemné prostredie na prácu aj oddych,“ povedal  Martin Šramko, CEO spoločnosti Immocap.

Zdroj: Immocap

Glajcha symbolizuje, že stavba dosiahla svoju výšku. 

Návrh The Mill vzišiel z medzinárodnej architektonickej súťaže, ktorej víťazom sa stal ateliér D K L N. Ideovo je The Mill odkazom na starú priemyselnú zónu, kde práve v blízkosti súčasného staveniska stála a fungovala povrazáreň na parný mlyn. Dizajn 17-podlažnej budovy má pôdorys písmena T, v rámci ktorého je usporiadané celé komunikačné jadro budovy, čo poskytuje priestor na flexibilné riešenie interiérov. Celkovo prinesie The Mill komerčnú plochu 25 700 m², pričom typická rozloha prenajímateľnej plochy je 1 800 m². Budova má aj 4 podzemné podlažia, v ktorých sú umiestnené podzemné garáže so 400 parkovacími miestami a zázemie pre 128 cyklistov vrátane šatní a spŕch na prvom nadzemnom podlaží.

Zdroj: Immocap

Pohľad zo strechy The Mill.

OOkolie má sskultúrnť zeleň, výsadba vzrastlých stromov – vrátane brezy, ktorá zdobila vrchol stavby počas glajchy - a výstavba nových chodníkov. Novovznikajúce námestie pred hlavným vstupom do budovy má zabezpečiť  prostredie pre oddych zamestnancov a súčasne má za cieľ prispieť k  skvalitneniu verejného priestoru v území. Pridanou hodnotou pre budúcich užívateľov budovy má byť  aj komplexné cyklistické zázemie na prízemí a súkromná škôlka.

(ts, ms)

Páčil sa vám článok?