Najmilšie preteky majú víťaza, pozrite si najrýchlejších lezúňov Bratislavy

31.5.2023
0

Zdroj: najrychlejsilezun.sk

Páčil sa vám článok?

Súťaž o narýchlejšieho lezúňa pozná svojich víťazov. Presne sto malých pretekárov vo veku od sedem do dvanásť mesiacov sa stretlo počas mája v piatich mestských častiach Bratislavy na svojom prvom závode v živote. Najmilšie preteky, ako je táto súťaž často označovaná, priniesli rodičom aj ich ratolestiam najmä veľa zábavy a krásnych zážitkov

Minišportovci si prišli zmerať sily do Ružinova, Nového Mesta, Karlovej Vsi, Devínskej Novej Vsi a Podunajských Biskupíc. V dvoch posledne menovaných mestských častiach pretek dokonca odštartovali ich starostovia Dárius Krajčír a Roman Lamoš. Úloha detí bola jednoduchá, no pre niektorých i náročná: V čo najkratšom čase prejsť päťmetrovú trať.

Najskôr dlho viedol Tiborko Štetiar, ktorý v Ružinove prekonal trať za 10,85 sekundy. V predposledný deň pretekov však prišla na scénu v Novom Meste Alicka Andel, ktorá s časom 7,79 vytvorila nový celoslovenský rekord. Alicka o dva týždne oslávi svoje najväčšie jubileum, jeden rok.

Zdroj: najrychlejsilezun.sk

V Podunajských Biskupiciach pretekárov odstartoval starosta Roman Lamoš.

Rodičia mohli svoje deti k výkonom ľubovoľne motivovať, nesmeli sa ich však dotýkať. "Najčastejší motivačný predmet boli kukuričné chrumky," prezradil nám obľúbený moderátor i zakladateľ podujatia Richard Vrablec.

Zdroj: najrychlejsilezun.sk

Moderátor Richard Vrablec s víťazkou Alickou Andel.

Výsledky:

Alicka Andel (Nové Mesto)  7,79 s

Vaneska Zajacová (Podunajské Biskupice)   9,63 s

Tiborko Štetiar (Ružinov)   10,85 s

FOTOGALÉRIA:

Víťazka získala týždenný pobyt pre celú rodinu v luxusnom Boutique hotel Hviezdoslav v Kežmarku s raňajkami, prví traja v každej mestskej časti si získali 33-eurový poukaz na konzumáciu od Fragolino cuisine.

VIDEO (rekordný závod Alicky):

(ms)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie