Len žiadnu paniku: Starosta Chren vysvetľuje, ako to bude s testovaním v Ružinove

19.1.2021
0
Ružinovská poliklinika MOM odberné miesto

Zdroj: nc

Páčil sa vám článok?

Po ohlásení celoplošného testovania sa všetky mobilné odberové miesta v Bratislave vrátane tých v Ružinove začali zapĺňať. Odbery, na ktoré je možné ísť iba na objednávku (v Bratislave ide o 11 miest) , voľné termíny nemajú nemajú. Nápor ľudí je taký veľký, že systém objednávania dokonca skolaboval. Starosta Ružinova Martin Chren však upokojuje, nebude to vraj vôbec také zlé, ako sa teraz zdá.

"Milí susedia, len za doobedie mám od vás viac ako 100 znepokojených správ, že všetky termíny na testovanie na ružinovských odberných miestach sú už obsadené a čo máte robiť. A rovnakých statusov a debát sú od rána plné internety a ružinovské diskusné fóra. Prosím pekne, nestresujme!" napísal na sociálnu sieť Chren (na úvodnej foto situácia na odbernom mieste pred ružinovskou poliklinikou).

Ako starosta informuje, počas soboty a nedele plánujú na celé dva dni, od ôsmej rána do ôsmej večer, len v Ružinove otvoriť vyše 60 testovacích miest. Teda za podmienok, že zoženú zdravotníkov a administrátorov a ak štát dodá dostatok testov.

Zdroj: FB Cultus Ružinov

Takto to napríklad vyzeralo na FB stránke Cultus Ružinov.

Odberové miesta v Ružinove zriadia podobne ako počas októbrového plošného testovania v školách, v kultúrnych domoch a podobne. "Plánujeme aj velikánsky drive-in, aj špeciálne prednostné miesto len pre tehotné ženy, onkopacientov a ZŤP-S osoby. Objednávanie na čas asi nebude, možno len niekde, lebo nie všade je internet a kvalifikovaní ľudia a software a nie každý občan s tým vie robiť a musí byť aj možnosť prísť pešo bez objednania. Riešime, skúšame, preverujeme. Minimálne však budeme mať web so zoznamom všetkých testovacích miest a časom, koľko sa tam aktuálne čaká. Takže budete presne vidieť, že na Novohradskej sa čaká 5 minút, na Kulíškovej 15 a v neďalekej La Bombe na Prievozskej 0 minút a vyberiete si," priblížil Chren.

Niektoré miesta dokonca plánujú mať otvorené aj v pondelok a v utorok. "Nepodliehajte panike! Netlačte sa dnes na tých pár testovacích miestach, neurobte chybu ako v októbri a nenatlačte sa všetci na testovanie v prvý deň ráno, počkajte, dajte nám deň - dva, nech všetko pripravíme, makáme na tom, zvládneme to, dobre bude," zakončil Chren.

(ms)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie