MOM v Ružinove dnes doobeda praskalo vo švíkoch, objednanie na termín ľuďom zrazu zrušili

18.1.2021
0
Ružinov MOM odberné miesto

Zdroj: nc

Páčil sa vám článok?

Spustenie celoplošného skríningu obyvateľstva spôsobilo nápor na viaceré mobilné odberné miesta v Bratislave. Na odbernom mieste v Ružinovskej poliklinike vznikol kvôli neplatným objednávkam riadny chaos, ľudia boli nahnevaní.

Bratislavčanka Linda sa kvôli príznakom, ktoré začala pociťovať cez víkend, objednala cez objednávkový formulár na najbližší voľný termín, ktorým bol pondelok na antigénové testovanie do mobilného odberového miesta do Ružinovskej polikliniky. Keď v pondelok prišla na miesto s úžasom zistila, že objednanie na presný čas akosi nefunguje a pred odberným miestom vznikli dlhočizné rady nahnevaných ľudí. Ľudia sa podľa jej slov medzi sebou hádali, kto je objednaný a kto nie a kto by mal mať prednosť. Na miesto prišla zmonitorovať a upokojiť situáciu aj bratislavská polícia. "Povedali nám, že o 15 minút bude prestávka a predo mnou je ešte veľa ľudí," povedala nepríjemne zaskočená Bratislavčanka s tým, že sa objednala nie preto, aby hodiny čakala v treskúcej zime a mrazoch, navyše, keď jej zdravotný stav nie je dobrý. Nakoniec sa jej podarilo otestovať ešte pred avizovanou obednou prestávkou. 

Zdroj: nc

Zdroj: nc

Zdroj: nc

Takto to vyzeralo v ružinovskej poliklinike dnes doobeda, na miesto prišla situáciu upokojiť polícia

Dnešným dňom začalo celoplošné testovanie tzv. celoplošný skríning obyvateľstva, ktorý potrvá 9 dní, a preto sa zrejme niektorí ľudia vybrali na test už v prvý deň testovania a mobilné odberné miesta nápor ľudí jednoducho nezvládali.

Zdroj: Marián Dekan

Situácia na mobilnom odbernom mieste na Vajnorskej

V Bratislave je takýchto miest, kde sa viete na termín objednať, momentálne k dispozícii 11 a otestujú tu iba ľudí, ktorí budú vopred objednaní. Pripravte sa však na to, že pri objednávaní to chce veľa trpezlivosti, pre veľký záujem totiž systém stihol skolabovať. Potvrdil to aj minister zdravotníctva Marek Krajčí, ktorý v rádiu Expres povedal, že nápor objednávok nevydržal objednávací systém na antigénové testovanie cez portál korona.gov, a preto istý čas nefungoval.

Podľa neho sa počas včerajšej tlačovky vlády snažilo objednať pol milióna ľudí a voľných aktuálne ostalo už len 140-tisíc miest. Stránka prestala fungovať tesne po oznámení, že od pondelka sa začne plošné testovanie. Systém sa už podarilo spustiť, a tak sa opäť možete objednávať cez národné centrum zdravotníckych informácií TU.

(nc)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie