Zhrozená mamička: Jej trojročného syna na chodníku ohrozil taxikár

15.1.2020

Zdroj: Google Maps

Páčil sa vám článok?

K nepríjemnému incidentu došlo včera na Ostredkoch v blízkosti nákupného strediska Kraj, ktoré sa nachádza medzi ulicami Drieňova a Dr. Vladimíra Clementisa. Taxikár v bielom aute sa rozhodol skrátiť si cestu po chodníku, pričom takmer zrazil trojročného chlapca. Nešťastiu zabránila len pohotovosť matky dieťaťa...

"Zdravím všetkých obyvateľov Ostredkov a verím, že aj kompetentných z Miestneho úradu v Ružinove. Včera mňa a moje 3 ročné dieťa na chodníku pre obchodom KRAJ skoro zrazil taxikár. Keď som sa obzrela, čo sa deje a hneď som mu neuhla z jeho cesty rozumej chodníka, tak začal na mňa vulgárne nadávať až to bolo z auta von počuť. Ponáhľal sa. A nechcelo sa mu cúvať po parkovisku, tak si skrátil cestu cez chodník, keďže žiadne zábrany osadené na chodníku na ochranu chodcov a hlavne našich detí nie sú. Nemám slov k tomu dotyčnému ani ako k človeku ani ako k verejnej osobe, ktorá by sa mala úctivo správať k ľudom vďaka ktorým sa živí," napísala na facebookovú stránku Ružinov náš každodenný pani Marlene Pekarovič, podľa ktorej išlo o bielu daciu, pravdepodobne fungujúcu prostredníctvom jednej z mobilných aplikácií,teda Bolt alebo Hopin. Rozrušená mamička si zapamätala akurát evidenčné číslo vozidla, ktoré aj zverejnila, ale fotografiu arogantného taxikára idúceho po chodníku spraviť nestihla. 

Predražený taxikár Aladár pred Vianocami opäť "úradoval" - nespokojná zákazníčka naňho podala sťažnosť

Zdá sa, že meno Aladár Čóka je aj naďalej postrachom ľudí, ktorí sa rozhodnú príležitostne využiť v Bratislave taxík a potom to trpko oľutujú. Svedčí o tom aj prípad, ktorý sa odohral len niekoľko dní pred Vianocami a tentokrát sa obeťou chamtivého taxikára stala vysokoškolská doktorka a docentka Sofia Slabeyciusová zo Žiliny. Tá predraženú jazdu síce čiastočne zaplatila, ale na taxikára podala sťažnosť. Nazdáva sa, že jeho podnikanie je nielen nepoctivé, ale pravdepodobne aj nelegálne!

Na jej nepríjemný zážitok reagovalo v diskusii viacero ďalších Ružinovčanov, ktorí mali takisto prevažne negatívne skúsenosti s taxikármi. "Mňa raz vytrúbil taxikár v jednosmerke, že idem s kočíkom v protismere. Tak som sa zľakla, že som nestihla ani jeho ŠPZ-ku kuknúť," napísala Mária Gluchová - Kolačková. Niekoľkí diskutujúci upozornili na to, že k podobným incidentom s autami dochádza aj pri nákupnom centre Kocka na Pošni, kde taxikári takisto jazdia po chodníku a ohrozujú deti, ktoré tadiaľto chodia do neďalekej školy.

(ars)

Páčil sa vám článok?