Predražený taxikár Aladár pred Vianocami opäť "úradoval" - nespokojná zákazníčka naňho podala sťažnosť

26.12.2019

Zdroj: FB Doprava v Bratislave

Páčil sa vám článok?

Zdá sa, že meno Aladár Čóka je aj naďalej postrachom ľudí, ktorí sa rozhodnú príležitostne využiť v Bratislave taxík a potom to trpko oľutujú. Svedčí o tom aj prípad, ktorý sa odohral len niekoľko dní pred Vianocami a tentokrát sa obeťou chamtivého taxikára stala vysokoškolská doktorka a docentka Sofia Slabeyciusová zo Žiliny. Tá predraženú jazdu síce čiastočne zaplatila, ale na taxikára podala sťažnosť. Nazdáva sa, že jeho podnikanie je nielen nepoctivé, ale pravdepodobne aj nelegálne!

"V piatok 20.12.2019 som sa vracala so sestrou a jej štvorročným vnukom z letiska Schwechat. Autobus ma vyložil na zastávke Most SNP a potrebovala som sa dostať na železničnú stanicu. K dispozícii bol len jeden taxík a evidenčným číslom KN 786 FA. Taxikár ma namiesto priamej cesty vozil po celej Bratislave, takže na železničnú stanicu sme prišli len 5 minút pred odchodom rýchliku R 613 do Žiliny, na ktorý sme mali miestenky. Účtoval si za jazdu 50 EUR, mala som pri sebe len 45 EUR, takže som mu všetky svoje peniaze dala. Nechcel mi však vydať potvrdenku. Keďže som utekala na vlak, tak nebolo času sa s ním hádať," píše sa v sťažnosti adresovanej na odbor živnostenského podnikania Okresného úradu v Bratislave, ktorej kópiu poslala pani Doc. Sofia Slabeyciusová Csc. aj do redakcie Bratislavských novín. Práve z nich sa totiž dozvedela, že ju pravdepodobne viezol neslávne známy taxikár Aladár Čóka z Komárna, o ktorého incidentoch s nespokojnými zákazníkmi sme na našom webe v nedávnej minulosti už niekoľkokrát písali. 

Do povedomia širokej verejnosti sa pán Čóka zapísal napríklad jazdou z Kramárov do Vrakune, ktorá staršieho pána vyšla na neuveriteľných 95,50 eur:

"Z článkov som zistila, že taxi s touto ŠPZ používa taxikár Aladár Čóka. Nahliadnutím do registra živnostníkov som sa dozvedela, že uvedenému pánovi zaniklo oprávnenie na výkon vnútroštátnej taxislužby už 3.12.2013. Tým, že Aladár Čóka prevádzkuje napriek zániku licencie taxislužbu a účtuje si premrštené ceny, dopúšťa sa opakovane priestupku neoprávneného podnikania, za ktoré má Okresný úrad povinnosť ho pokutovať. Žiadam preto o urýchlené a účinné konanie v tejto veci. Prosím, aby ste ma v zákonom stanovenej lehote informovali o vybavení mojej sťažnosti," napísala Okresnému úradu na Tomášikovej ulici pani docentka. Zo spomínaným taxikárom sme sa v nedávnej minulosti niekoľkokrát pokúšali skontaktovať, ale nikdy sa nám to nepodarilo. Keď aj prijal hovor na mobilné telefónne číslo, pri ktorom figuruje jeho meno, tak mužský hlas s maďarským prízvukom nám tvrdil, že nie je Aladár Čóka, ale iba človek, ktorý preňho v Bratislave ako taxikár jazdí. Tento druh taxikárčenia sa síce dá označiť za nepoctivý a chamtivý, ale pokiaľ má na boku auta uvedenú cenu za 1 km jazdy, tak v takom prípade žiaden zákon neporušuje a zákazník po nastúpení do vozidla s cenou za prepravu súhlasí. Na druhej strane očakáva, že ho taxík prepraví najkratšou možnou cestou do cieľa a nebude umelo "naberať" kilometre nezmyselným jazdením po bratislavských uliciach, čo sa v tomto prípade s najväčšou pravdepodobnosťou stalo. 

(ars)

Páčil sa vám článok?