Rozhorčení obyvatelia Vietnamskej: Policajti nám dávajú papuče. Je za tým nový sused - exstarosta Pekár?

22.5.2019
0
Vietnamská - parkujúce autá

Zdroj: FB Ružínovské ECHO

Páčil sa vám článok?

Obyvatelia Vietnamskej ulice pri križovatke s Vrútockou v bratislavskom Ružinove (Trnávka) si sťažujú. Na ich autá, ktoré parkujú na ulici pred rodinnými domami, v poslednom čase pribúdajú papuče mestskej polície. Majú podozrenie, že za tým stojí nový obyvateľ ulice, bývalý starosta Dušan Pekár. Svoj názor vyjadrite v našej ankete.

"Autá tu parkujú desiatky a desiatky rokov, vždy len na strane svojich domov, pričom druhú stranu tvorí park a na tej strane sa neparkuje... Okolo chodia každý deň celé roky autá, medzi nimi mestskí policajti, štátni policajti, ktorí  majú aj na tejto ulici stanicu... Voľakedy chodil touto ulicou autobus a nikomu to neprekážalo... V živote sa tu z policajtov, čo išli okolo, nikto nikdy čo i len nepristavil a neriešil odparkované autá pred domami ľudí, čo tu žijú... Ide o rodinné domy viacmenej dvojgeneráčné, niektoré majú garáž na jedno parkovacie miesto, niektoré sú bez vnútorného parkovacieho miesta. Ľudia sa tu na uliciach poznajú od detstva. Žili tu ich rodičia, teraz tu žijú oni so svojimi deťmi a vnúčatá mi. Aj napriek dnešnej dobe sú tu medziľudské vzťahy na veľmi dobrej úrovni. Jeden jediný dom sa predal na ulici a začalo sa peklo. Od začiatku roka 2019 niekto pravidelne začal volať hliadky mestskej polície na autá stojace na ceste pred svojimi domami, kde roky rokúce stoja bežne a nebránia nikomu vo výjazde... Mestskí policajti boli zo začiatku benevolentní a majiteľov vyzvali k preparkovaniu do bočných ulíc. Dotyčnému sa riešenie policajtov nepáčilo, a tak na príkaz nadriadeného museli pristúpiť k rozdávaniu papúč a pokút, ktoré tu rozdávajú veselo a dôchodcovia so svojimi deťmi platia," napísala Leila na Facebooku na stránke Ružinovské ECHO.

Keď sme prišli, na spomínanom mieste na Vietnamskej už nik neparkoval:

Zdroj: ms

Na druhej strane je pravdou, že ide o obojsmernú cestu a autá by tu mali nechať priestor tri metre v každom smere, čo jednoducho nerobia, takže papuča od mestských policajtov je úplne v poriadku. V podstate sa dá povedať, že policajti jednoducho uplatňujú zákon.

"Po vyplatení pokuty za dve autá a ich preparkovaní sa tam do pár minút postavilo auto. Dvakrát som telefonovala na mestskú políciu... Polícia sa však nedostavila, majú toho vraj veľa a môj nahlásený prípad je v poradí... samozrejme, že nikto neprišiel... zrazu tu auto vyvoleného stáť mohlo... Ďakujeme za medziľudské vzťahy, ktoré ste na ulici vytvorili vaším prisťahovaním," dodala Leila.

Križovatka Vietnamskej s Vrútockou:

Zdroj: ms

​Novým susedom, ktorý si kúpil malý dom na rohu Vietnamskej a Vrútockej ulice, je pritom bývalý starosta Ružinova Dušan Pekár, ktorého po posledných voľbách nahradil Martin Chren. Pekár však tvrdí, že policajtov nevolá. "Nikdy som nevolal policajtov, aby niekomu dali papuču. Susedské vzťahy sú v okolí Vrútockej-Vietnamskej vynikajúce. Keď som poprosil suseda, aby odparkoval staršiu červenú Škodu 1203, keď sme potrebovali strojom kopať prípojku vody, v pohode ju odtlačili na iné miesto. A ďakujem aj susedom, ktorí ma nechajú parkovať pred ich domom, ako je to vyfotené vo vašom statuse. Želám Vám pekný deň," zareagoval priamo pod statusom exstarosta Pekár.

Dom exstarostu Pekára má vchod z Vrútockej, stojí však na križovatke s Vietnamskou:

Zdroj: ms

​Svoj postoj Pekár zopakoval aj pre banoviny.sk. "Na Vietnamskej parkovávalo viac automobilov a niekedy, keď nebolo miesto na Vrútockej, som tam parkoval aj ja. Nie je pravda, že som telefonoval alebo mailoval MsP kvôli parkovaniu na Vietnamskej. Na FB sa dá veľmi ľahko obviniť, napísať lož a dokonca podložiť svedectvom mestských policajtov. Takéto nepravdivé statusy vyvolávaju zbytočné vášne, nevraživosť a agresivitu," povedal nám Pekár. 

Skontaktovali sme sa i s Leilou. Dodala, že ak nejde o exstarostu, tak ich museli uviesť do omylu a v tom prípade naozaj nevie, kto im chce takto škodiť.  "Sme si vedomí zákonov, ale tie sa počas rokov menia a domy nie. Stoja tu roky a nie všetky majú garáž," dodala. 

Aký je váš názor? Mali by policajti dávať vodičom parkujúcim na Vietnamskej papuče? Na jednej strane je ich parkovanie v rozpore s legislatívou a papuča im skrátka patrí, na strane druhej ide o ulicu, kde tak ľudia parkujú celé roky a navzájom si to tolerujú.

(ms)

Páčil sa vám článok?