FOTO: Takto dnes vyzerá kaštieľ v Rusovciach

19.6.2018
0
Kaštieľ v Rusovciach

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

Kaštieľ v Rusovciach, ktorý roky chátra, by mal byť kompletne zrekonštruovaný do roku 2023 a to vrátane objektu čeľadníka a historického parku. Pozrite si, ako táto národná kultúrna pamiatka momentálne vyzerá.

Projekt rekonštrukcie kaštieľa za viac ako 75 miliónov eur minulý týždeň predstavil Úrad vlády spolu so zástupcami Združenia NKP Rusovce, víťaza verejného obstarávania na projektovú dokumentáciu rekonštrukcie.

„Kaštieľ bude slúžiť ako účelové zariadenie na najvyššej reprezentatívnej úrovni, objekt čeľadníka a záhrad historického parku verejnosti, pre ňu bude sprístupnených 81 percent z celkového obnoveného areálu s rozlohou 16 hektárov,“ informovala Beáta Durdíková zo Združenia NKP Rusovce, ktoré tvoria Dopravoprojekt a.s., a Metroprojekt Praha a.s.

Projekt a najmä jeho prezentačné video však okamžite vyvolali vlnu nevôle. Ozvala sa i Slovenská komora architektov. Slovenská komora architektov vyjadruje vážne znepokojenie nielen nad kvalitou prezentovaného návrhu rekonštrukcie kaštieľa v Rusovciach, ale predovšetkým nad absenciou transparentnej verejnej architektonickej súťaže návrhov,“ vyhlásilo k prezentovanému investičnému zámeru rekonštrukcie neogotického zámockého areálu v Rusovciach predstavenstvo komory. Viac sa dočítate TU.

Faktom je, že nádherný kaštieľ už celé roky chátra. V akom je momentálne stave, si môžete pozrieť v našej fotogalérii.

FOTOGALÉRIA (16 obrázkov):

(ms)

Páčil sa vám článok?