Bratislava spúšťa už tretí bikesharing - biele bicykle budú premávať najmä na území Rače

23.5.2020

Zdroj: FB Cyklokoalícia

Páčil sa vám článok?

Do hlavného mesta, konkrétne do Rače, prichádza tretí bike sharing, Verejný bicykel od spoločnosti ANTIK Telecom s.r.o., ktorý sa tak po Košiciach, Poprade, Trebišove a Moldave nad Bodvou rozširuje do Bratislavy. Služba sa v Rači spúšťa už 1. júna.

"Mestská časť Rača dlhšiu dobu prejavovala záujem o rozšírenie SlovnaftBAjku na jej územie, dodnes je však v nedohľadne. Dohodla sa preto s ďalším prevádzkovateľom a čoskoro by sa k nej mali pridať aj Vajnory, prípadne Nové Mesto, čo by určite použiteľnosť ešte rozšírilo. Aj v tomto stave však vidíme potenciál služby pre dopravu vrámci mestskej časti, ale aj na priblíženie k zastávkam električky z odľahlejších častí Rače. V prípade rozšírenia staníc SlovnaftBAjku sa fungovanie oboch systémov spolu nijak nevylučuje," píše na svojej facebookovej stránke Cyklokoalícia.

Zdroj: FB Matúš Čupka

V úvodnej fáze bude v uliciach 80 bicyklov, ktoré sa budú vypožičiavať cez mobilnú aplikáciu a môžu parkovať kdekoľvek vo vyznačenej zóne. Obyvatelia Rače veria, že užívatelia bicyklov sa budú pri odkladaní držať zdravého rozumu a neblokovať nimi úzke chodníky.
Koľko bude požičanie stáť?
1 € / hodina - jednorázové požičanie s minútovou tarifikáciou
5 € / mesiac - paušál s 30 minútami denne
30 € / rok - paušál s 60 minútami denne

Rača zastrešuje vlastným zamestnancom drobné opravy a problémy v teréne, zvyšok nákladov aj príjmov je na strane prevádzkovateľa.

​(ars)

Páčil sa vám článok?