Petržalka má nový autobus. Možno ho využijú aj vaše deti

20.5.2023

Zdroj: FB Petržalka

Páčil sa vám článok?

Petržalská samospráva je neustále v pohybe. A hoci uprednostňuje zelené spôsoby prepravy, občas treba využiť aj tie motorové. Obzvlášť v prípadoch, kedy sa presúva na väčšie vzdialenosti. Presne pre tento účel sa mestská časť Bratislava-Petržalka rozhodla zakúpiť autobus.

Nie celkom nový, ale mierne ojazdený, praktický, a tým zároveň i lacnejší. Výsledkom verejného obstarávania bola kúpa 55-miestneho vozidla AXER IRISBUS za približne 36-tisíc EUR. Odvtedy slúži primárne pre potreby malkáčov z verejných základných a materských škôl, ktorých už neraz spolu s učiteľkami a učiteľmi odviezol na lyžiarske zájazdy či školské výlety.

Horúcou novinkou je aj jeho nový moderný vzhľad v podobe dizajnového polepu, ktorý okrem estetickej stránky slúži i na ochranu laku. Petržalský autobus sa tak stal ďalšou súčasťou identity zeleného sídliska, ktorá križuje nielen mapu petržalského katastra, ale aj celého Slovenska a okolitých krajín.

Zdroj: FB Petržalka

​Autobus vo farbách Petržalky bude odteraz pohodlným prepravným prostriedkom nielen pre Petržalčatá, ale aj pre iné miestne inštitúcie, napríklad klubovňu aktívnych seniorov či ich denné centrá. Navyše, v prípade záujmu, ho kolegovia z údržby aj so šoférom radi prenajmú komukoľvek, stačí sa im ozvať. 

​(ivk)

Páčil sa vám článok?