Už zajtra otvárajú Zimný Tyršák: Vstup len pre kompletne zaočkovaných!

16.11.2021

Zdroj: ac

Páčil sa vám článok?

Ak máte chuť na horúci punč či varené vínko, môžete si ho vychutnať na Tyršovom nábreží v Petržalke. Od stredy 17. novembra sa otvára Zimný Tyršák, ktorý ponúkne aj iné vianočné dobroty. Podmienky vstupu sú však striktné.

Na prípravy Zimného Tyršáka sme sa boli pozrieť dnes podvečer. Stánky už mali vianočnú výzdobu a vnútri to pekne rozvoniavalo, ale v areáli bolo len niekoľko ľudí. No zajtra po 15. hodine, keď sa pomyselná brána Zimného Tyršáka otvorí, bude zrejme situácia úplne iná. Dnu sa však dostanú iba ľudia, ktorí sú kompletne zaočkovaní.

„Je pre nás dôležité, aby ste sa u nás cítili príjemne, dostali tie najlepšie dobroty, a zároveň dbáme o vašu bezpečnosť. Pred vstupom do areálu si pripravte potvrdenie o očkovaní a my sa už postaráme o všetko ostatné,“ vysvetlili organizátori na sociálnej sieti.

Ak korona nezamieša karty, Zimný Tyršák bude otvorený každý deň do 22. decembra až do polnoci, vo všedné dni od 15. hodiny a cez víkend od 12. hodiny. Okrem horúcich nápojov si budete môcť pochutnať na lokšiach (mastená 2,20 €, pečienková 3,50 €), kapustnici (4,20 €), bravčovej krkovičke v žemli (5,90 €) či grilovanej klobáse (6 €). Za 2 dl vareného bieleho alebo červeného vína zaplatíte 3 €, nealko punču aj rumového punču 3,50 €.

Zdroj: ac

Zimný Tyršák s vianočnými dobrotami bude otvorený až do polnoci.

Adventnú atmosféru si užijeme aj v centre mesta, keď  sa  piatok 26. novembra otvoria vianočné trhy na troch námestiach - Hlavnom, Františkánskom a Hviezdoslavovom. Od 1. decembra môžete zájsť aj na vianočný market do Starej tržnice, kde nájdete originálne darčeky pod stromček. Ich  kúpou podporíte lokálnych výrobcov, predajcov a umelcov.

(ac)

Páčil sa vám článok?