Petržalčania vytvorili pred Červenou poštou vzorný vzorový rad

25.3.2020

Zdroj: Marián Dekan

Páčil sa vám článok?

Od dnes platia na Slovensku ešte prísnejšie preventívne opatrenia v rámci boja proti šíreniu koronovírusu. Jedným z nich je povinné nosenie rúšok, ale aj odporúčanie, aby ľudia dodržiavali od seba bezpečnú vzdialenosť teda sa nepribližovali k sebe bližšie než na dva metre...

O tom, že sa verejnosť snaží byť disciplinovaná sme sa presvedčili dnes v bratislavských uliciach, kde sme nestretli naozaj nikoho, kto by sa vybral na ulicu bez respirátora, rúška alebo šatky na tvári. Dokonca aj ľudia v dôchodkovom veku, ktorí v uplynulých dňoch nosenie rúšok zanedbávali, respektíve sa vyhovárali, že k nim nemajú prístup, dnes na sebe úplne všetci aspoň nejakú ochranu nosa a úst mali.  

Petržalčania si zase zobrali k srdcu odporúčanie, aby dodržiavali na ulici, ale aj počas nakupovania v obchodoch či státí v radách. Dôkazom je aj naša fotografia, ktorá zachytáva rad pred Červenou poštou na Furdekovej ulici.

FOTO: Petržalská kuriozita - viete, prečo je na budove pošty na Furdekovej šedý nápis Červená?

Za minulého režimu tejto dvojposchodovej budove na Mehringovej ulici v Petržalke nikto nepovedal inak než: červená pošta. Určite k tomu prispelo aj kovové opláštenie výraznej červenej farby a na ňom obrovský nápis Pošta. Pred niekoľkými rokmi však objekt zrenovovali, fasádu prefarbili na šedo a na priečelí je teraz o čosi menší nápis: Červená. Pokúsili sme sa túto malú záhadu objasniť...

​Ľudia stoja pred budovou a držia si medzi sebou bezpečné dvojmetrové vzdialenosti. Do vestibulu vchádzajú po jednom, aby sa ani tam nenachádzalo naraz príliš veľa ľudí. "Okrem mňa tam boli už len pracovníčky za prepážkami a zapnutý televízor, z ktorého sa mi prihováral hlas upozorňujúci na to, že ak som bola v uplynulých dňoch v zahraničí, tak musím nastúpiť do domácej karantény. Celkovo som si pripadala ako v nejakom sci-fi filme," povedala nám Daniela, ktorá v rade a následne na pošte dnes strávila necelú hodinu.

(ars)

Páčil sa vám článok?