O predĺžení cyklocesty zo Starého mosta rozhodnú hlasy Petržalčanov

10.11.2019
0
Cyklotrasa

Zdroj: Archív

Páčil sa vám článok?

Pädesiattisíc eur rozdelí hlavné mesto na projekty, o ktorých rozhodnú ľudia hlasovaním na internete alebo v podateľni magistrátu hlavného mesta. V Petržalke môžete podporiť napríklad predĺženie cyklocesty zo Starého Mosta cez Bosákovu/Mlynarovičovu/Šustekovu po Lidl. Hlasuje sa do 14. novembra.

Ak sa dnes vyberiete zo Starého mosta po vyznačenej cyklotrase v Petržalke, tá vás zavedie k električkovej zastávke na Farského. Pri odbočke k Chorvátskemu ramenu však končí. Smerom k trhu na Mlynarovičovu, alebo na Polikliniku Šustekova už neexistuje. "S cyklotrasou v tomto smere sa počíta aj v koncepcii cyklotrás. Chodník je dostatočne široký pre chodcov aj cyklistov. V pracovných dňoch je v tejto lokalite hustá dopravná premávka, veľký pohyb detí, preto tiež chceme zvýšiť bezpečnosť na priechodoch pre chodcov inštalovaním reflexných prvkov,“ povedal nám Martin Čambalík, spoluautor projektu.

Projekt na predĺženie cyklotrasy v Petržalke a jej vyznačenie je jediným občianskym projektom predloženým v oblasti dopravy v rámci celej Bratislavy. „Som veľmi rád, že sme sa prebojovali do desiatky projektov, o ktorých môžu teraz Bratislavčania anonymne hlasovať,“ dodal Čambalík. Projekt má názov: Označenie cyklocesty v Petržalke – pokračovanie zo Starého mosta a hlasovať zaň môžete vo formulári na tejto stránke.

Aj ihrisko na Belinského

Medzi projektami nájdete aj šesť možností z oblasti životného prostredia, napríklad tradičné aleje v Čunove alebo reguláciu premnožených pouličných mačiek, jeden z oblasti kultúry - Reedícia titulu knihy „Osobnosti ulíc Bratislavy“, dva z oblasti športu. Petržalky sa týka Nový asfalt na ihrisko Belinského. „Natiahnutie nového asfaltu na plochu, ktorá priamo susedí s detským ihriskom pre malé deti, ktoré si tamojšia komunita rodičov svojpomocne obnovila z finančného príspevku z MČ Petržalka. Keďže táto plocha má množstvo hrboľov, dilatácií a taktiež po daždi sa na určitých miestach drží voda, tak nie je dostatočne využívaná. Renovovaná plocha môže byť využívaná na loptové hry, tenis, bedminton či volejbal pre staršie deti,“ píše sa v jeho charakteristike.

Hlasovať je možné iba raz za ľubovoľné množstvo projektov. Po hlasovaní budú víťazné projekty zaradené do návrhu rozpočtu hlavného mesta, o ktorom následne rozhodnú mestskí poslanci.

Pozitívnou správou je, od budúceho roka by mal občiansky rozpočet fungovať podľa nových pravidiel, ktoré mesto plánuje predložiť mestskému zastupiteľstvu na schválenie.

(pn)

Páčil sa vám článok?