V piatok podvečer sa môžete na Račku rozlúčiť s Mekym Žbirkom

18.11.2021
0

Zdroj: TASR - Dano Veselský

Páčil sa vám článok?

Oficiálny pohreb charizmatického speváka Miroslava Žbirku sa uskutoční v piatok 19.11. o 14:00 h v Prahe. Rozlúčiť so svojím obľúbeným umelcom sa však budú môcť aj Bratislavčania. Na spomienkovej akcii zaznejú aj jeho piesne.

Bratislavčania alebo každý, kto má rád Miroslava Žbirku, sa s ním bude môcť rozlúčiť aj v parku na Račianskom mýte. Pietny akt sa uskutoční o 17:00 h pri jednej z lavičiek v blízkosti detského ihriska.

"Zaspomíname si, popočúvame si jeho piesne, každý, kto bude mať chuť, si bude môcť vziať mikrofón a povedať pár slov - svoje spomienky na Mira, ktorý práve v parku na Račku svoju kariéru začal, ako sám hovorieval," uvádza občianské združenie Živé Račko, ktoré akciu organizuje.

"Stačí len prísť, ale kto chce, symbolický biely kvet bude vítaný," dodávajú organizátori.

Práve na Račianskom mýte totiž Miroslav Žbirka ako úplne mladučký sedával a hrával na gitare svojim kamarátom. Zväčša išlo o repertoár skupín The Beatles, The Rolling Stones, Elvisa Presleyho. A odtiaľto sa vlastne náhodou dostal do Modusu. Niekto išiel okolo, začul ho spievať, pristavil sa a mladého tínedžera oslovil, že v kulturáku na Kominárskej jedna kapela hľadá speváka. A takto Modus a neskôr celé Slovensko spoznali Mekyho Žbirku.

(ms)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie