Nové Mesto pokračuje v príprave zóny Tehelného poľa pre parkovanie

11.11.2020
0
Parkovanie - parkovacia politika Nové Mesto

Zdroj: banm.sk

Páčil sa vám článok?

Bratislavské Nové Mesto pokračuje v príprave spustenia pilotnej zóny rezidentského parkovania v lokalite Tehelné pole.

Po „uprataní“ parkovacích miest bude nasledovať úprava chodníkov na viacerých uliciach. Mestská časť zároveň vyzýva majiteľov vrakov, aby ich odpratali, inak ich odtiahne samospráva. Registrácia do parkovacieho systému bude online.

"Bartoškova, Česká, Družstevná, Kalinčiakova sú ulice, na ktorých prebiehajú, či budú prebiehať, úpravy chodníkov. Na vyznačenie zostáva Belehradská, Jiskrova, Kominárska, Vajnorská a Osadná ulica," približuje starosta Nového Mesta Rudolf Kusý na sociálnej sieti. Osadná ulica by sa mala zároveň zjednosmerniť, aby bola zachovaná aspoň časť parkovacích miest.

Spustenie pilotnej zóny je naplánované na 1. decembra. Pre aktuálnu situáciu súvisiacu s novým koronavírusom pripravuje miestny úrad online registráciu. „Aby ste nemuseli chodiť na úrad a vybavili si papiere z domu,“ poznamenal Kusý.

Miestne zastupiteľstvo schválilo pôvodné VZN o dočasnom parkovaní motorových vozidiel v decembri 2019. Ide o základný dokument, ktorý určuje základné pravidlá pre rezidenčné parkovanie zvýhodňujúce miestnych obyvateľov.

Nariadenie malo začať pôvodne platiť od 1. mája. Spustenie pilotného projektu však musela mestská časť pre pandémiu nového koronavírusu presunúť, schválený bol 1. október. Následne sa spustenie presunulo na 1. december. Dôvodom bola nutnosť zopakovať verejné obstarávanie na informačný systém pre regulované parkovanie, ale aj komunikácia s obyvateľmi. Opätovným posunom účinnosti VZN sa zároveň posunulo spustenie registrácie rezidentov i vydávanie rezidentských kariet.

(TASR)

Páčil sa vám článok?