FOTO: Vyskúšali sme nové verejné sprchy na Kolibe: Tečie tam iba studená voda!

9.8.2019
Toalety na Kamzíku

Zdroj: Marián Dekan

Páčil sa vám článok?

Viackrát sme vás už informovali o novom objekte toaliet a spŕch, ktoré nájdete Kolibe hneď pod bufetmi nad parkoviskom. My sme ich dnes boli vyskúšať na vlastnej koži. A to doslova. Prevádzková doba je obmedzená a ak nemáte radi ľadovú vodu, neosprchujete sa.

Dnes ráno o 7:00 hod sme si išli zabehať do príjemného prostredia na Železnú studničku. Po odbehnutí sme chceli využiť nové sprchy, ktoré včera uviedli Mestské lesy do prevádzky. Odparkovali sme na parkovisku, na ceste k lanovke vás upozorňuje už nová zvislá tabuľa, ktorá zakazuje motorovým vozidlám vstup a následné zaparkovanie na ceste.

Zdroj: nc

​Prišli sme však na miesto a zostali sme sklamaní, nikoho sme totiž v objekte nenašli. Na dverách svietil nápis, že otváracie hodiny sú od 10:00 do 19:30. "V tomto čase je tam prítomný prevádzkar, ktorý vám sprchovaciu miestnosť otvorí," dozvedeli od zamestnankyne mestských lesov, ktorej číslo sme našli na dverách, tak sme jej volali. To znamená, že športovci, pre ktorých by tieto sprchy mohli byť užitočné a chcú si prísť ráno pred prácou zabehať a potom využiť sprchy, nebudú nadšení. 

Zdroj: nc

Zdroj: nc

Zdroj: nc

Zdroj: nc

​Monitor teploty

Zdroj: nc

​Vešiačiky

Zdroj: nc

Vstup do spŕch

Zdroj: nc

​Dámske WC

Zdroj: nc

Prišli sme teda po 10-tej, keď už by malo byť otvorené. Prevádzkar sedel na lavičke pred objektom a milo nás privítal. Spýtali sme sa ho, či by sme sa mohli osprchovať. "Samozrejme, ale tečie iba studená voda," upozornil nás hneď na začiatku. A voda bola naozaj ľadová, k dispozícii máte aj mydlo, prineste si so sebou len šľapky a uterák. Sprchovacia zóna sa skladá z dvoch miestností, v prvej je radiátor, umývadlo s mydlom a v druhej dve sprchy, ktoré sú spoločné, takže sa neviete osprchovať naraz dvaja cudzí ľudia. Na stene bol namontovaný monitor teploty, v čase našej návštevy mal interiér 21 stupňov Celzia a vešiačik na uterák. Vstup k sprchám nájdete z hornej strany objektu-smer od bufetov.

Kohútik integrovaný na fasáde objektu určený na umývanie bicyklov zatiaľ v prevádzke nebol.

(nc)

Páčil sa vám článok?