VIDEO a FOTO: Polus sa bude rekonštruovať. Koľko to bude stáť a na čo všetko sa môžeme tešiť?

8.2.2019
0

Zdroj: bal

Páčil sa vám článok?

Nákupné centrum Polus v bratislavskom Novom Meste prejde obnovou. Nové obchody s potravinami a oblečením či vynovené námestie pred hlavným vstupom do centra, na to všetko sa môžu návštevníci tešiť. Koľko to však bude stáť?

Rekonštrukciou neprejde iba interiér nákupného centra, ale aj exteriér. Ten by mal dokonca zlepšiť prepojenie centra s jazerom Kuchajda.  Investícia, ktorú sa rozhodli do obnovy obchodného domu vložiť, sa vyšplhala na 4 milióny eur.

„Veľká časť priestorov na prízemí sa mení na nákupnú pasáž s viac ako 25 obchodmi s potravinami a módou. Zákazníci sa môžu tešiť aj na trh s čerstvými potravinami,“ vyjadril sa manažér spoločnosti Immofinanz Peter Očovan pre portál bratislavaden. 

Ďalej dodal, že „Modernizácia bude prebiehať v niekoľkých fázach a vďaka tomu budú môcť naši zákazníci aj naďalej nakupovať,“ povedal Očovan. Rekonštrukciou prejde aj exteriér nákupného centra. „Vynoví sa námestie pred hlavným vstupom do centra, takzvanou hlavnou rotundou. Prepojenie areálu jazera Kuchajda s nákupným centrom sa tiež zlepší. Nákupné centrum získa úplne nový vzhľad,“ avizuje.

​V obchodnom dome sa už začalo s prvou fázou obnovy, ktorá zahŕňa hlavne prípravu nových prevádzok foodcourtu. Z celkovej plochy gastra sa momentálne využíva približne polovica. Ďalšia je nepriechodná a ohradená kvôli rekonštrukčným prácam.

Zdroj: bal

Prvá fáza modernizácie sa už začala. Vďaka novému dizajnu a plánu interiéru vzniká nová nákupná pasáž s viac ako 25 obchodmi a moderným systémom distribúcie vzduchu. Pre väčší komfort návštevníkov nahradia točité schodiská na križovatkách pri kinách a fitnescentre eskalátory a travelátor z prízemia na 1. poschodie bude odstránený. „Využitie tejto kľúčovej plochy centra vnímame v súčasnosti ako najväčšiu príležitosť pre Polus City Center. Je to nepochybne priestor s obrovským potenciálom. Celá plocha by sa v priebehu budúceho roka mala premeniť na hlavnú nákupnú pasáž centra,“ hovorí Peter Očovan, Country Manager Operations Slovakia spoločnosti IMMOFINANZ. „Modernizácia bude prebiehať v niekoľkých fázach a vďaka tomu budú môcť naši zákazníci aj naďalej nakupovať. Navyše sa počas tohto obdobia môžu tešiť na niekoľko výnimočných akcií.“

​Ako sľubuje informačný plagát v obchodnom dome s názvom "Nazrite do budúcnosti", tešiť sa môžeme na nové obchody s elektronikou, ešte viac svetových značiek, ale aj prevádzky s poctivým jedlom.

Ako informoval portál reality.trend.sk rekonštrukcia bude prebiehať postupne bez prerušenia prevádzky, no s čiastočnými obmedzeniami pre návštevníkov. 

Potraviny Carrefour nahradí  potravinový reťazec Lidl a celkovo na tomto mieste pribudne 25 obchodov s potravinami a módou. Rovnako by  obnovou mal prejsť aj foodcourt na prvom poschodí.

,,V interiéri sa udejú výrazné rekonštrukčné zmeny vo food courte, rotundách a dizajne podláh a stropu. Food court na prvom poschodí kompletne zmení dizajn a rozšíri sa smerom ku kinám, vďaka čomu poskytne viac priestoru novým a inovatívnym prevádzkam s jedlom a nápojmi. Nový systém značenia navyše uľahčí návštevníkom orientáciu. K novému dizajnu garáže prispeje visutý strop, parkovacie svetlá, náter a osvetlenie. Rekonštrukčné práce na garáži sa už začali a nové parkovacie svetlá a osvetlenie už boli úspešne nainštalované," hovorí Kristína Kohútová z firmy Primetime.

Polus zatiaľ nespresnil, ktoré predajne presne sa budú v budove nachádzať. Jediným známym obchodom je už spomínaný Lidl.

Ako to však bude s prístupom k jazeru Kuchajda?,,V rámci rekonštrukcie exteriéru sa vynoví námestie pred hlavným vstupom do centra, tzv. hlavnou rotundou. Prepojenie areálu jazera Kuchajda s nákupným centrom sa tiež zlepší. Obľúbené miesto pre športovcov, či matky s deťmi tak bude vďaka novým prístupovým chodníkom ešte dostupnejšie. Fasáda nákupného centra a vchody pre návštevníkov budú tiež modernizované, vďaka čomu celé nákupné centrum získa úplne nový vzhľad," ozrejmila Kristína Kohútová.

My sme sa vybrali s kamerou priamo na miesto pozrieť sa, ako vyzerá obchodné centrum v prvej fáze rekonštrukcie:

Vizualizácie si môžete pozrieť práve TU:

Zdroj: Tlačová správa

Zdroj: Tlačová správa

(bal)

Páčil sa vám článok?