Na Devínskej Kobyle bude v stredu poľovačka na diviakov - radšej sa jej vyhnite!

10.1.2022
diviaky

Zdroj: Facebook/Karlova Ves

Páčil sa vám článok?

V stredu 12. januára 2022 sa vyhnite Devínskej Kobyle. Dôvodom je pripravovaný kolektívny odlov diviakov v čase od 8.00 h do 16.00 h. Upozornila na to Poľovnícka spoločnosť Devínska Kobyla, ktorá je užívateľom dotknutého poľovného revíru. Správu na sociálnej sieti už zdieľali aj mestské časti Dúbravka a Karlova Ves, kde sa diviaky pri svojich potulkách často vyskytujú...

„Kolektívna poľovačka je spôsob aktívneho zasiahnutia do stavu populácie tejto zveri, ktorým sledujeme zníženie stavov diviačej zveri, zamedzenie šírenia afrického moru ošípaných a eliminovanie pohybu diviačej zveri v intraviláne okolitých mestských častí,“ povedal predseda PS Ján Martinovič. Doplnil, že akcia je riadne ohlásená na Okresnom úrade Bratislava.

Termín poľovačky stanovili na pracovný deň, keď je predpoklad minimálneho pohybu verejnosti v lesoch Devínskej Kobyly. Napriek tomu poľovníci vyzývajú ľudí, aby obmedzili pohyb na území Devínskej Kobyly, prípadne sa v lese správali zodpovedne, používali označené turistické chodníky a pri stretnutí s poľovníkmi sa riadili ich bezpečnostnými pokynmi.

(ars)

Páčil sa vám článok?