Dúbravskú cestu sprejazdnili, pribudla cyklotrasa a chodník

16.4.2019
0
Dúbravská cesta po rekonštrukcii

Zdroj: JTRE

Páčil sa vám článok?

Dúbravská cesta, ktorá je alternatívnou spojnicou medzi biznis zónou Westend a Dúbravkou, je už prejazdná. Betónové zábrany, ktoré ju blokovali, zmizli.

Developerom biznis zóny na bratislavskej Patrónke je spoločnosť J&T REAL ESTATE (ďalej JTRE), ktorá v spolupráci so stavebníkom - hlavným mestom- , zrekonštruovala a sprejazdnila Dúbravskú cestu na vlastné náklady.  Celkové náklady na sprejazdnenie, ktorých súčasťou bolo aj vybudovanie novej cyklotrasy a chodníka, presiahli 200-tisíc eur. Súčasťou výstavby komplexu Westend  boli už aj v minulosti viaceré  investície JTRE do infraštruktúry a verejných priestorov. Najväčšou bola rekonštrukcia križovatky pri Slovenskej akadémii vied vo výške 700-tisíc eur, a tiež revitalizácia dvoch podchodov pri vstupe do biznis zóny.

„V JTRE vždy rozmýšľame v širšom kontexte a zaoberáme sa aj tým, ako naše projekty ovplyvnia bezprostredné okolie a život v ňom. Preto je vždy súčasťou našich plánov aj detailné riešenie verejných priestorov a dopravnej infraštruktúry. Rozvoj Westendu tiež nevnímame iba v kontexte kancelárskych budov, ide nám o to, aby tu vznikla plnohodnotná biznis zóna so špičkovou ponukou služieb a fungujúcou dopravou. Z tohto dôvodu sa už niekoľko rokov venujeme úpravám prostredia a budovaniu infraštruktúry v okolí zóny, čoho výsledkom je aj sprejazdnenie Dúbravskej cesty,“ hovorí výkonný riaditeľ JTRE Pavel Pelikán.  

FOTOGALÉRIA:

​Veľká časť komunikácie Dúbravská cesta bola roky v nevyhovujúcom technickom stave. Teraz opravili viac ako 330-metrový úsek a umožnili tak odstránenie betónových zábran, ktoré cestu blokovali. Okrem opráv bolo súčasťou rekonštrukcie aj vybudovanie cyklotrasy a chodníka pre peších.

 „Vďaka sfunkčneniu tejto jednosmernej cesty získali Dúbravčania novú rýchlejšiu možnosť ako sa dopraviť z práce domov. Veríme, že vybudovaním nového cyklochodníka a chodníka pre peších zároveň podporíme aj rozvoj iných druhov mobility,“ dodal Pelikán. Prínosom sprejazdnenia Dúbravskej cesty je aj zníženie zaťaženia križovatky Polianky – Harmincova o sedem percent.

NOVÉ VIZUÁLIZÁCIE VYDRICE: Umelecká ulička, najdlhšia zóna pre peších v Európe a aj výťah na hrad

Nové byty, zachované historické pamiatky, umelecká ulička pre domácich výrobcov, galéria, ale aj bezbariérový výťah na hrad (Funicular). To všetko bude súčasťou nového projektu Vydrica, ktorý zaplní priestor v podhradí. Ukončenie výstavby novej časti, ktorá bude stáť neuveriteľných 200 miliónov eur, sa predpokladá v roku 2024. Centrum mesta pre peších sa tak rozšíri až po River park. Vyjadrite svoj názor aj v našej ankete.

​(ms)

Páčil sa vám článok?