Stav tohto nadchodu je katastrofálny. Čo spravia kompetentní?

22.1.2019
Poškodený nadchod Karlova Ves

Zdroj: Facebook/Objektiv Karlova Ves

Páčil sa vám článok?

Stav lávky pre peších v lokalite nad Lúčkami v Karlovej Vsi je vo veľmi zlom stave. Na sociálnej sieti sa objavila séria fotografií, ktoré dokumentujú súčasný stav lávky, od porúch nosných konštrukcií až po koróziu zábradlí. Kto je za tento stav zodpovedný?

Verejnosť teda zaujíma, kto a kedy vykonáva pravidelnú kontrolu a údržbu tohto takmer 50 rokov starého objektu. 

Zdroj: Facebook/Objektív Karlova Ves

Zdroj: Facebook/ Objektiv Karlova Ves

Zdroj: Facebook/Objektiv Karlova Ves
Zdroj: Facebook/Objektiv Karlova Ves

Keď sa pred týždňom zrútil oporný múr na Dlhých dieloch dozvedeli sme sa, že mestská časť upozorňovala magistrát viac ako dva roky na jeho kritický stav. Magistrát neurobil nič, až kým sa múr nezrútil. 

V Karlovej Vsi je podľa ľudí tam žijúcich viacero stavieb vo veľmi problematickom stave. Je len otázkou času a súhry nepriaznivých okolností, ktoré možu sposobiť vážne problémy, tak ako tomu bolo pri zosuve oporného múru pri dlhšie trvajúcom nedávnom daždivom počasí. 

Z mestskej časti Karlova Ves sme sa dozvedeli, že uvedená lávka je dlhodobo v nevyhovujúcom stave, na čo už upozornili jej správcu – hlavné mesto – ešte v minulom volebnom období. Podľa slov ich hovorcu bude opravený súbežne s rekonštrukciou električkovej radiály.  "Súčasťou rekonštrukcie električkovej radiály v Karlovej Vsi, ktorej investorom je hlavné mesto, bude aj rekonštrukcia tejto lávky. Naším želaním je, aby sa jej nevyhovujúci stav vyriešil čo najskôr," povedal nám Branislav Heldes, hovorca mestskej časti Bratislava Karlova Ves.

Magistrát zareagoval nasledovne: "Lávka nad Karloveskou ulicou v lokalite nad Lúčkami je v správe hlavného mesta. V najbližšom čase hlavné mesto plánuje kontrolu na lávke. Podľa zisteného stavu následne prijmeme riešenie."

(nc)

Páčil sa vám článok?