Rekonštrukcia radiály: Už vidno kostru nového podchodu v Dúbravke

17.5.2020
0

Zdroj: FB Dúbravka - mestská časť Bratislavy

Páčil sa vám článok?

Hoci hlavná časť prác rekonštrukcie Karlovesko - dúbravskej električkovej radiály prebieha na úseku medzi tunelom a Molecovou, v Dúbravke dokončujú ešte významný projekt z predchádzajúcej etapy.

Okrem prác na úseku Staré Mesto - Karlova Ves sa buduje aj v Dúbravke. Konkrétne bežia práce na vybudovaní podchodu pri Dome služieb (zastávka Záluhy, predtým Damborského). Zrejme si každý pamätá, v akom katastrofálnom stave bola predtým táto zastávka električky. Ľudia prebiehali cez povybíjané okná priamo popred autá. V budúcnosti by sa to už stávať nemalo, na mieste budujú nový podchod pre chodcov.

"Dávajte si pozor pri prechádzaní cez ulicu M.Sch.Trnavského, „zmizol“ chodník. Individuálnej aj hromadnej dopravy na ulici M.Sch.Trnavského sa týkajú obmedzenia nateraz najmä v smere z centra do Dúbravky, potom sa má pracovať v opačnom smere," upozornila mestská časť Dúbravka na sociálnej sieti.

Zdroj: Dúbravka - mestská časť Bratislavy

Práce na zastávke Záluhy.

​Výluka električiek a posledná etapa modernizácie na najkomplikovanejšom úseku trate od tunela po Molecovu má trvať do septembra. Pre Dúbravčanov to znamená jazdu náhradnou autobusovou linkou.

Zdroj: lb

​Zastávka pred rekonštrukciou.

(ms)

Páčil sa vám článok?