Devínska Nová Ves opäť spustila projekt nákupu pre seniorov - ako to bude fungovať?

26.11.2021

Zdroj: fb Devínska Nová Ves

Páčil sa vám článok?

Bratislavská Devínska Nová Ves v spolupráci s občianskym združením GoodSports International Slovensko opäť spustila projekt Nakupovanie pre seniorov. Reagujú tak na zhoršenú epidemiologickú situáciu. Snahou je ochrániť tým tých najzraniteľnejších, teda seniorov a dlhodobo chorých, napríklad onkologických pacientov. Nákup sa týka základných potravín a liekov.

"Pôvodne sme boli dohodnutí, že sa bude nakupovať len jedenkrát týždenne, avšak po zavedení lockdownu sme spustili nakupovanie každý pracovný deň. Veríme, že aj týmto spôsobom dokážeme chrániť našich obyvateľov," uviedol pre TASR starosta Devínskej Novej Vsi Dárius Krajčír. Teší ho, že v mestskej časti žijú ľudia, ktorým záleží na susedoch.

Žiadateľom o nákup môže byť osoba staršia ako 60 rokov, prípadne osoba dlhodobo chorá, ktorej nákup nevie zabezpečiť iná blízka osoba. Nákup sa týka základných potravín a liekov, zoznam môže obsahovať maximálne desať položiek (desať rožkov sa vníma ako jedna položka). Platba za nákup je možná len v hotovosti, jeho dovoz priamo domov je bezplatný. Mestská časť ubezpečuje, že nákup bude prebiehať za dodržiavania prísnych epidemiologických opatrení.

 "Zatiaľ sa ozvalo niekoľko seniorov, ktorí túto službu využívali už v minulosti," doplnila Jana Martanovičová z mediálneho oddelenia miestneho úradu. Cieľovú skupinu o tejto možnosti informuje aj sociálne oddelenie. Telefonické požiadavky obyvateľov zaznamenáva Dohľadové centrum, ktoré funguje 24 hodín, sedem dní v týždni. Nahlásený nákup do 12.00 h bude vykonaný v deň nahlásenia, ak si ho obyvateľ objedná po 12.00 h, nákup bude zrealizovaný nasledujúci pracovný deň. Prvé nakupovanie pre seniorov je naplánované na 30. novembra. K podobnému kroku pristúpila samospráva už počas prvej vlny pandémie nového koronavírusu.  

(TASR)

Páčil sa vám článok?