Neuveriteľný pohľad: Odštartovali Národný beh Devín - Bratislava

28.11.2021
0

Zdroj: Igor Prieložný

Páčil sa vám článok?

V nedeľu sa mal konať 73. ročník národného behu Devín - Bratislava, ktorý sa tradične za účasti tisícok ľudí behával na jar. Pre zlú pandemickú situáciu sa však podujatie presunulo do virtuálneho priestoru. Nakoniec však beh odštartoval aspoň symbolicky a na trať vyrazili štyria bežci.

Pôvodne sa symbolického behu malo zúčastniť 100 bežcov, no zhoršujúca sa situácia v šírení koronavírusu prinútila organizátorov zmeniť i tieto plány a jeden z najznámejších behov na Slovensku sa nakoniec neuskutočnil. 

"Posledné dni sme v štvorlístku organizátorov TIPOS Národného behu Devín – Bratislava (STaRZ, SAZ, SOŠV a BE COOL) v úzkej spolupráci s vedením mesta Bratislava strávili hodiny diskusiami o možných variantoch organizácie podujatia s ohľadom na výrazne zhoršenú epidemiologickú situáciu na Slovensku, prijatie nových reštrikčných opatrení vládou, úpravu podmienok organizácie hromadných podujatí vyhláškou Úradu verejného zdravotníctva  a aj najaktuálnejšie informácie o lockdowne. Mali sme pripravené viaceré scenáre zorganizovania pretekov v klasickej forme, ale vzhľadom na kapacitné limity určené ÚVZ, zhoršenie situácie aj na území Bratislavy a vyššie uvedené skutočnosti, dospeli sme k rozhodnutiu, že 73. ročník TIPOS Národného behu Devín – Bratislava sa nakoniec v tradičnej forme neuskutoční," informovali na svojej stránke organizátori behu.

Beh sa však koná, ale vo virtuálnom priestore. A navyše dnes aspoň symbolicky vyštartovali na trať štyria bežci. Sprevádzali ich policajti a naopak, tentokrát beh nesprevádzali takmer žiadne dopravné obmedzenia.

Zdroj: Igor Prieložný

Štvoricu bežcov sprevádzali aj policajti na motorkách.

Prihlásení bežci sa však mohli zúčastniť virtuálnej formy pretekov, pričom každému z nich by mala prísť medaila. Kto chcel, mohol požiadať o vrátenie štartovného, v opačnom prípade poputuje štartovné na pomoc zdravotníkom.

A pre pripomenutie, takto vyzeral štart behu v minulosti:

Zdroj: TASR - Jaroslav Novák

(ms)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie