Míňajú sa vám vrecká na kuchynský bioodpad? Vyzdvihnite si ich počas júla bezplatne na Miletičke alebo v centrále OLO

21.7.2023

Zdroj: OLO

Páčil sa vám článok?

Začiatok tohto roka v samospráve okrem iného patril i povinnému zavedeniu zberu kuchynského bioodpadu pod taktovkou pracovníkov z Bratislavy - hlavného mesta SR a OLO - Odvoz a likvidácia odpadu. Cieľom opatrenia bolo, a stále je, znížiť, ideálne odstrániť kuchynský bioodpad zo zmesového komunálneho odpadu, ktorý tvorí 20 – 25 % objemu čiernych zberných nádob. Spolu so záhradným odpadom je to až 45 % komunálneho odpadu.

Tí z vás, ktorí sa do zberu aktívne zapojili, už možno badajú, ako sa im vrecká zo štartovacieho balíčka postupne míňajú a iste rozmýšľajú, kde zohnať nové. Na výber máte z dvoch možností:

  • Buď si certifikované kompostovateľné vrecká s logom “OK compost” zakúpite v obchodoch,
  • alebo si ďalšie vrecká bezplatne vyzdvihnete na miestach na to určených, konkrétne:
    - V centrále OLO na Ivanskej ceste 22, a to každý pondelok až piatok v čase od 7:00 do 16:00. Prípadne existuje i možnosť hromadného prevzatia správcom, ktorý predloží zoznam domácností.
    - Počas júla vždy v sobotu od 8.00 do 14.00 v oranžovom stánku OLO na trhovisku Miletičova a v priebehu augusta, rovnako v sobotu od 8.00 do 14.00, na trhovisku Žilinská.

Dôležité je pritom vedieť, že táto dodatočná distribúcia je jednorazová, pričom každá zapojená domácnosť má nárok na 2 rolky, teda 50 certifikovaných kompostovateľných vreciek. 

Ak ste si nádoby a kompostovateľné vrecká na zber kuchynského bioodpadu z rôznych dôvodov doteraz prevziať nestihli, nevadí, nikdy nie je neskoro začať pomáhať našej planéte. Váš bezplatný štartovací balíček – teda jeden 10 l odvetrávací košík a vrecká na 12 mesiacov v počte 150 kusov - na vás čaká v Zákazníckom centre OLO na adrese Ivanská cesta 22, a to každý pondelok až piatok v čase od 7:00 do 16:00. 

​(ivk)

Páčil sa vám článok?