V Bratislave budú ďalšie vianočné trhy, tieto organizuje župa

24.11.2022

Zdroj: Google Maps

Páčil sa vám článok?

Neoddeliteľnou súčasťou adventu sú vianočné trhy. Tento rok sa tým inšpiroval aj Bratislavský samosprávny kraj a pripravil netradičné podujatie. V stánkoch nájdu návštevníci výrobky klientov župných zariadení sociálnych služieb a žiakov stredných odborných škôl. Výťažok z predaja teda poputuje tým, ktorí to najviac potrebujú.

„Na podujatí sa odprezentuje viac ako 10 našich stredných odborných škôl, ktorých výrobky odzrkadlia to akí sú šikovní a nápadití, ale aj ľudský rozmer. Pomoc iným. Rovnako sa teším, že sa k nám pridali aj naše domovy sociálnych služieb a návštevníci sa môžu tešiť na množstvo krásnych kúskov z ich dielní,“ priblížil predseda BSK Juraj Droba.

Župné vianočné trhy sa uskutočnia vo štvrtok 1. decembra 2022 od 14.00 do 18.00 hodiny na parkovisku pred budovou BSK na Sabinovskej 16 v Bratislave. Návštevníci si môžu nakúpiť rôzne výrobky a obdarovať nimi vašich najbližších. Ako napríklad ozdoby, vence, šperky, prírodné oleje, mydlá, vianočné pohľadnice, ikebany a vyrobiť si môžu aj vlastný odznak s vianočným motívom. Nielen oku určite ulahodí aj vianočné pečivo, punč či kapustnica a počas podujatia sa uskutoční aj predaj živých rýb, ale aj oblátok.

Podujatie je určené pre širokú verejnosť a na svoje si prídu deti aj dospelí. Pripravený je bohatý kultúrny program a chýbať nebudú ani vianočné skladby a koledy v podaní žiakov konzervatória. Úsmev určite vykúzli VataTata a jeho show s cukrovou vatou.

Cieľom Vianočných župných trhov je inklúzia župných organizácií a škôl s verejnosťou, ako aj priblíženie ich práce a šikovnosti.

Zdroj: BSK

Program Vianočných župných trhov

14:00 – 14:10
Slávnostné otvorenie župných vianočných trhov úvodným kultúrnym vystúpením konzervatoristov Tolstého – vianočné koledy (1. vstup)

14:10 – 14:25
Oficiálne otvorenie podujatia podpredsedníčkou BSK Alžbetou Ožvaldovou a riaditeľkou Úradu BSK Patríciou Mešťan

14:25 – 15:00
Pozvanie na kapustnicu z dielne SOŠ gastronómie a hotelových služieb Farského 9, BA a podávanie vianočnej kapustnice zamestnancom Úradu BSK. Kapustnicu budú podávať podpredsedníčka BSK Alžbeta Ožvaldová a riaditeľka Úradu BSK Patrícia Mešťan

15:00 – 15:30
Vystúpenie Tata Vata – divadlo pre deti (1. vstup)

15:30 – 15:50
Vystúpenie konzervatoristov z Tolstého – vianočné koledy a spev (2. vstup)

17:00 – 17:30
Vystúpenie Tata Vata – divadlo pre deti (2. vstup)

17:45 – 18:00
Záverečný vstup konzervatoristov z Tolstého (3. vstup)

18:00
Záver podujatia

​(ivk)

Páčil sa vám článok?