FOTO a VIDEO: Nepredané vianočné stromčeky stále ležia na uliciach

2.1.2019
0

Zdroj: Bal

Páčil sa vám článok?

Hoci máme už nový rok a je týždeň po Vianociach, ponuka vianočných stromčekov na predajných stanoviskách je stále pestrá. Kto zabezpečí ich odstránenie?

Na podnet viacerých našich čitateľov sme sa vybrali aj s kamerou pozrieť,v akom stave sú momentálne predajné stanoviská vianočných stromčekov. Hoci predajcovia sa už zbalili, stromčeky, drevo, vetvy sú ešte stále na mieste.

Miletička

Ako prvý sme navštívili trh na Miletičke. Na predajnom mieste ešte stojí búdka a okolo nej sú porozhadzované stromčeky, na ktoré sa už začínajú zhromažďovať aj odpadky. Celkový pohľad nebol veľmi estetický. 

Zdroj: Bal

Zdroj: Bal

Za Martinským cintorínom

Stromčeky boli poukladané na sebe a areál je aj oplotený, ale nepredané stromčeky a kôpky z nich sú v objekte porozťahované podľa nášho názoru po celkom zbytočne veľkej ploche.

Zdroj: Bal

Pred Martinským cintorínom

Asi zatiaľ najlepšie uskladnené nepredané vianočné stromčeky sme našli práve tu. Stromčeky boli na sebe pekne poukladané a zviazané, aby vietor a prípadné zlé počasie nerozfúkal vetvy a podobný zostatkový materiál. Navyše všetko bolo v železnej klietke, takže nič neobmedzovalo ani chodcov a navyše takto uskladnené stromčeky neprekážali ani na pohľad. 

Zdroj: Bal
Zdroj: Bal

Kto zabezpečí odvoz?

Kto je teda zodpovedný za odstránenie nepredaných vianočných stromčekov z týchto verejných miest? ,,Rovnako ako v prípade akéhokoľvek iného predávaného tovaru je to zodpovednosť predajcu," vyjadrila sa pre banoviny.sk hovorkyňa mestskej časti Ružinov Tatiana Tothová.

Zaujímalo nás tiež, dokedy musia obchodníci​ tento materiál z miest odpratať a či je nejaká dohoda medzi predajcami a spoločnosťou OLO - Odvoz a likvidácia odpadu. ,,Spoločnosť OLO zabezpečuje zber a odvoz vianočných stromčekov v rámci hlavného mesta od bytových a rodinných domov. Predajcovia vianočných stromčekov nemajú uzatvorenú žiadnu zmluvu so spoločnosťou OLO. Ohľadom likvidácie stromčekov z predajných miest sa treba skôr obrátiť na konkrétnych predajcov, " vyjadrila sa pre banoviny.sk hovorkyňa OLO Beáta Humeníková.

Ako sme sa teda dozvedeli, zodpovednosť v tomto prípade zostáva na pleciach predajcov a prevádzkarov týchto predajných stanovísk a len čas teda ukáže, dokedy a či si svoju povinnosť splnia. Situáciu budeme aj naďalej sledovať.

(bal)

​​

Páčil sa vám článok?