Mesto vybralo z dvoch ponúk lacnejšiu. Ako prebehla súťaž na gastroprevádzku v Sade Janka Kráľa?

16.2.2024
0

Zdroj: BN

Páčil sa vám článok?

Bývalý erotický salón v Sade Janka Kráľa, ktorý prešiel rekonštrukciou, sa zmení na gastroprevádzku Ferdinand. Víťazom verejnej obchodnej súťaže je spoločnosť Wirtshaus, ktorá bude platiť mesačné nájomné 3 000 eur. Konkurent v súťaži ponúkal o stovku viac.

Ponúknutá cena za nájom však nebola rozhodujúca pri posudzovaní súťažných návrhov. Najviac zavážili referencie a história súťažiaceho (30 percent), pričom ekonomické aspekty predstavovali v rámci kritérií na hodnotenie súťažných návrhov 20 percent, rovnako ako originalita a kvalita ponúkaného sortimentu, a takisto koncept a vizuál prevádzky. Regionálnosť a sezónnosť sortimentu, ako aj environmentálne aspekty mali pri posudzovaní návrhov „váhu“ 5 percent.

Na prehliadku priestorov niekdajšieho „salóna“ prišlo 15 záujemcov, podklady do súťaže však nakoniec poslali len dvaja. Pri všetkých kritériách prisúdili členovia poroty spoločnosti Wirtshaus viac bodov ako jej konkurentovi, eseročke Triple five roasters, s výnimkou ekonomického aspektu - Triple five roasters ponúkol nájomné vo výške 3 100 eur mesačne, Wirtshaus 3 000 eur mesačne. Minimálnu výšku nájomného mesto určilo práve na sumu 3 000 eur mesačne.

V Sade Janka Kráľa tak budeme mať gastroprevádzku Ferdinand, za ktorou stojí tím ľudí, ktorý prevádzkuje a vlastní bistro Otto!, kaviareň Emil v Galérii mesta Bratislavy aj Langoš Bar v Starej Tržnici. Plánuje podávať celodenné raňajky, v čase obeda polievku a teplé jedlo dňa, takisto kávu, nápoje a koláče, a večer sa má bistro zmeniť na reštauráciu. Okrem nového bistra s reštauráciou bude prestavaná budova slúžiť aj ako zázemie pre Bratislavské kultúrne a informačné stredisko.

Budovu v Sade Janka Kráľa odkúpilo mesto od majiteľov erotického salóna v marci 2021 za 1,4 milióna eur bez DPH a následne začalo s rekonštrukciou. Pred začiatkom prác odhadovalo mesto sumu potrebnú na rekonštrukciu na 600-tisíc eur.

Zdroj: Magistrát

Zápisnica zo súťaže a váha jednotlivých kritérií. 


(bn)

Páčil sa vám článok?