DPB opäť spúšťa spoj na Kamzík, linka 36 bude premávať až k OC Bory

8.12.2023
0

Zdroj: DPB

Páčil sa vám článok?

Dopravný podnik Bratislava aj túto zimnú sezónu poskytne cestujúcim možnosť dopraviť sa až na Kamzík špeciálnou zimnou linkou, zároveň predĺži vybrané spoje zo Záhorskej Bystrice do lokality Bory.

"Od soboty 9. decembra 2023 bude sezónna linka 144 premávať pri priaznivých podmienkach pre zimné športy každý víkend, počas zimných prázdnin aj v pracovné dni. Nastúpiť je možné na zastávke Koliba (linka 44), odkiaľ bude každú polhodinu vyrážať k blízkemu parkovisku P+R a následne na Kamzík. Odchody zo zastávky Koliba budú vždy nadväzovať na príchod linky 44 a cestujúci budú mať dostatok času na prestup," informoval nás hovorca DPB Martin Chlebovec. 

Linka 144 predstavuje pohodlnú možnosť, ako sa dopraviť za zimnými športami na obľúbenú Cvičnú lúku. Keďže je možnosť zimných športov naviazaná na množstvo snehovej nádielky, informácie o prevádzke linky 144 bude DPB oznamovať každý týždeň na svojom webe www.dpb.sk v sekcii Zmeny a obmedzenia.

Ďalšou novinkou od nedele 10. decembra 2023 je predĺženie trasy linky 36 zo Záhorskej Bystrice k OC Bory. Táto úprava prichádza aj po diskusii s mestskou časťou. Práve prioritou mestskej časti Záhorská Bystrica bolo priame spojenie s OC Bory a doprava žiakov do Dúbravky, preto sa spoje linky 36 predĺžia nielen k obchodnému centru, ale vo vybraných intervaloch aj do tejto mestskej časti až na Žatevnú, kam prídu ako školská linka Šk16. Zvyšné spoje budú celodenne končiť svoju trasu na zastávke OC Bory.

(ms)

Páčil sa vám článok?