Zažite v ZOO podujatie plné rozmanitosti, farieb, príjemnej hudby a stretnutí

26.8.2022
0

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Už po druhýkrát bude v nedeľu, 28. augusta, v priestoroch Zoologickej záhrady Bratislava nainštalovaná majilis, obývačka známa z arabského sveta, zapísaná aj v zozname UNESCO. Vďaka spolupráci s Islamskou nadáciou na Slovensku sa môžu návštevníci ZOO zabaviť s priateľmi pri spoločenských hrách či ochutnať pravý čaj Tuaregov.

„Po úspešnom júlovom debute, sa do priestorov zoologickej záhrady opäť vracia podujatie Verejná obývačka rozmanitosti. Vo veľmi príjemnom priestore a atmosfére je pre návštevníkov pripravených niekoľko workshopov, kvízov či spoločenských hier z celého sveta. Tentokrát bude akcia, okrem podmanivých tónov akordeónového sprievodu, obohatená aj o ochutnávku tradičných čajov či sýrskych barázzek. Príďte a naučte sa napísať svoje meno arabským písmom,“ pozýva do ZOO Alexandra Ritterová z oddelenia vzdelávania a marketingu.

Zahrajte sa so svojimi priateľmi či rodinou na výskumníkov a objavte počas prechádzky v ZOO zvieratá typické pre arabské krajiny. Patria k nim elegantné púštne antilopy - adaxy núbijské a oryxy arabské. V minulom storočí, vplyvom človeka, oryxy z divokej prírody takmer úplne vymizli. Vďaka snahám ZOO vo Phoenixe a iným projektom sa podarilo tieto antilopy úspešne prinavrátiť späť do voľnej prírody, kde žije asi 800 jedincov. K úspešnému návratu oryxov do divočiny sme prispeli aj my v bratislavskej ZOO. Bolo to v roku 1999, kedy tri naše oryxy dammah – v slovenčine priamorožce šabľorohé – odišli do Tuniska. Aj tieto oryxy boli v tom čase na Červenom zozname ohrozených druhov označené ako „vo voľnej prírode vyhynuté“.

(ts,  ms) 

Páčil sa vám článok?