Ako si vybrať kvalitné detské oblečenie?

2.12.2021

Zdroj: Igisheva Maria / Shutterstock.com

Páčil sa vám článok?

(pr) Správny výber detského oblečenia je veľmi dôležitý. Detská pokožka je omnoho citlivejšia a dokáže sa ľahko podráždiť. Na aké materiály sa zamerať, ak vyberáte detské oblečenie a ako sa o neho správne starať?

Ak vyberáte detské oblečenie, nemusíte zúfať, že ide o stresujúcu úlohu. Práve naopak. Vyberať detské oblečenie môže byť zábavou a príjemne stráveným časom. Kľúčom je vedieť, ako na to a na čo sa pri výbere zamerať. Nesprávny výber oblečenia totiž môže spôsobiť podráždenia pokožky, diskomfort bábätka či dieťatka alebo v niektorých prípadoch aj nechcenú alergickú reakciu. Výber kvalitného oblečenia je veľmi dôležitý. Najmä ak ide o spodnú bielizeň, ako napríklad pančuchy pre deti, dupačky či detské body s dlhým rukávom, pretože to sú práve tie kúsky oblečenia, ktoré prichádzajú do kontaktu s detskou pokožkou ako prvé.

Kvalitu oblečenia pre deti môžeme posudzovať na základe niekoľkých faktorov. Prvým z nich je samozrejme materiál. Okrem toho je tiež dôležitý  aj strih a veľkosť oblečenia. Určite nechcete aby pančuchy pre deti či detské body s dlhým rukávom boli vášmu drobcovi pritesné a tak ho tlačili a spôsobovali mu nepohodlie. Detské oblečenie by malo zaručovať maximálny komfort, aby sa váš drobec cítil čo najpríjemnejšie.

Ako rozpoznať kvalitné detské oblečenie?

Veľká dostupnosť rôznych druhov detského oblečenia so sebou priniesla aj niekoľko nevýhod. Medzi nimi aj detské oblečenie, ktoré je nekvalitné a vyrábané z umelých a syntetických materiálov. Veľkým nedostatkom takéhoto oblečenia pre deti je to, že neumožňuje pokožke dýchať, potí sa a je vystavená umelým látkam, ktoré neprinášajú nič dobré pre pokožku vášho bábätka či dieťatka. Preto, ak vyberáte detské oblečenie, vaše smerovanie by malo byť prevažne na bavlnené detské oblečenie. Bavlna je prírodný materiál, ktorý umožňuje pokožke dýchať, oblečenie na pokožku netlačí a tak poskytuje komfort a pohodlie. Avšak pozor si treba dať aj pri bavlnenom oblečení, pretože natrafiť môžete na také detské oblečenie, ktoré je síce vyrobené z bavlny, no je napustené farbivami.

Správna veľkosť

Vybrať detské oblečenie správnej veľkosti a strihu je niekedy pre rodičov takmer ako úloha pre superhrdinov. Deti rastú ako z vody a preto je výber správnej veľkosti niekedy problém. Veľkosť oblečenia môžete vybrať podľa výšky alebo podľa veku vášho drobca. Najmenšou veľkosťou je číslo 50, určené pre batoľatá, pričom veľkosti sa vždy navyšujú o 6 centimetrov. Ak si nie ste istí, či detské oblečenie ktoré vyberáte, či už je to detské body s dlhým rukávom alebo pančuchy pre deti, vášmu drobcovi sadne, zvoľte radšej o číslo väčšie. Buď sa trafíte, alebo vám drobec do oblečenia, ako sa hovorí, „dorastie“. V každom z prípadov je oveľa lepšie, ak je detské oblečenie o čosi voľnejšie. Tak vášho drobca nebude nič tlačiť a brániť mu v pohybe. Rovnako platí aj pri strihu oblečenia, ktorý by mal byť voľný a vzdušný.

Vybrať kvalitné detské oblečenie nemusí byť žiadna veda. Stačí sa zamerať na správny výber materiálov, strih a veľkosť, aby ste vášmu dieťatku zabezpečili pohodlie a komfort.

​​​​_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

PR - sponzorovaný obsah
Páčil sa vám článok?