Zomrel otec prezidentky Zuzany Čaputovej Štefan Strapák. "Ďakujem za všetko, Oci," odkázala mu

15.9.2021
0

Zdroj: TASR - Martin Baumann

Páčil sa vám článok?

Mimoriadne smutná správa dnes zasiahla rodinu slovenskej prezidentky Zuzany Čaputovej. Po dlhej a ťažkej chorobe zomrel vo veku 79 rokov jej otec Štefan Strapák.

"Prezidentka z tohto dôvodu upravila svoj pracovný program na najbližšie dni," uviedol jej hovorca Martin Strižinec. Štefan Strapák zomrel doma a v pokoji.

"V tejto súvislosti prosíme médiá a verejnosť, aby v tejto ťažkej chvíli rešpektovali súkromie prezidentky, jej najbližšej rodiny a ostatných pozostalých," dodal Strižinec.

Zdroj: FB Zuzana Čaputová

Zuzana Čaputová s milovaným otcom.

Napriek ťažkej životnej situácii prezidentka absolvovala dnes svätú omšu v Šaštíne (úvodné foto článku) a o pol druhej na bratislavskom letisku slávnostnú rozlúčku s pápežom Františkom, ktorý odlietal do Vatikánu. 

Na prezidentke však bolo vidno, že prežíva naozaj veľmi ťažké chvíle. 

Zdroj: TASR - Michal Svítok

Prezidentka dnes absolvovala rozlúčku s pápežom Františkom.

"Dnes som sa rozlúčila na letisku so Svätým Otcom. V duchu som ale so slzami kývala aj tomu svojmu. V pondelok ešte vnímal, keď som mu povedala, že mu pápež požehnal. Odišiel v pokoji, doma, v starostlivosti rodiny. Ďakujem za všetko, Oci. V mene celej rodiny ďakujem za všetku prejavenú sústrasť," uviedla na sociálnej sieti Zuzana Čaputová a pridala i nasledujúcu fotografiu:

Zdroj: FB Zuzana Čaputová

Úprimnú sústrasť nad stratou otca vyjadrili prezidentke Zuzane Čaputovej na sociálnej sieti viaceré politické strany. 

Na úmrtie otca hlavy štátu zareagovalo hnutie Sme rodina. "Hnutie vyjadruje úprimnú sústrasť pani prezidentke a celej rodine, prajeme im veľa síl, aby sa vyrovnali s touto obrovskou stratou," uviedlo Sme rodina.

Úprimnú sústrasť vyjadrila medzi prvými aj strana Smer-SD. "Smrť rodiča je obrovskou stratou, ktorá hlboko zasiahne každého človeka. Prajeme pani prezidentke veľa síl, aby sa dokázala vyrovnať s touto nesmiernou stratou," uviedla strana. Ľútosť vyjadrila aj europoslankyňa Monika Beňová (Smer-SD). Tá vyjadrila svoju spoluúčasť a prezidentke popriala veľa síl v jej žiali za blízkou osobou.

Ku kondolencii prezidentke sa pripojila aj mimoparlamentná strana SNS. "V živote sú chvíle, keď sa zastaví čas. Rodičia sú našou najväčšou oporou v živote. Strata blízkeho človeka je veľkou ranou. Vyjadrujeme úprimnú sústrasť aj celej rodine Čaputovcov," uviedla SNS.

(ms, tasr)

Páčil sa vám článok?